Kokoomuksen Heinonen: Pesuaineiden irtomyyntikielto kumottava!

Uutiset, keskiviikkona 28.05.2014

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen koskien pesuaineiden irtomyyntiä. Heinonen on hämmentynyt Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin linjauksesta kieltää pesuaineiden irtomyynti.

-Suomessa on jo useita yrityksiä, jotka tarjoavat mahdollisuutta ostaa pesuainetta käytettyyn tuotepakkaukseen. Varsinkin eko-kaupat ovat omaksuneet tämän palvelun tarjonnan. En ymmärrä miksi tämäkin piti ottaa sääntelyn alaiseksi ja kieltää? Heinonen ihmettelee.

Heinonen perustelee pesuaineiden irtomyyntiä vähentyvillä päästöillä, joita muodostuu muun muassa muovipakkauksia valmistettaessa. Lisäksi hänen mukaansa irtomyynnillä vaikutetaan uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöön.

-Yrittäjien mukaan irtomyynti ei ole aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia heille, vaan päinvastoin sen suosio on ollut kasvavaa. Mielestäni valtio puuttuu jälleen täysin aiheettomasti harmittomaan asiaan. Tällä menolla byrokratiaviidakkoa ja sääntelykulttuuria ei ainakaan onnistuta kitkemään, Heinonen toteaa.

Heinonen toivoo hallituksen muuttavan linjaa niin, että jatkossa pesuaineiden irtomyynti on mahdollista.

Kommentit