Helteinen sää ihastutti Kartanoputiikilla – IV Muotia ja Kevättä keräsi ennätysyleisön

Uutiset, keskiviikkona 28.05.2014

Kartanoputiikki Punaisen Tuvan ja kansanedustaja Timo Heinosen nyt jo neljättä kertaa järjestämä Muotia ja Kevättä –tapahtuma keräsi Leppäniemen Kartanolle ennätysmäärän kävijöitä. Perinteinen tapahtuma oli uusiutunut osaltaan ja ennen muuta kasvanut jälleen aiempaa suuremmaksi. Tällä kertaa väkeä riittikin koko seitsentuntisen tapahtuman ajaksi ja huippuhetkiä koettiin kahden muotinäytöksen aikana. Muotinäytöksiä tähditti tänä vuonna peräti kolme Miss Suomea, kun kartanon puutarhaan astelivat rintarinnan Miss Suomet Heidi Sohlberg, Essi Pöysti ja Viivi Pumpanen. Yli kahdenkymmen mallin joukko hurmasikin helteessä yleisönsä.

– Ei tällaista olla ennen Lopella nähty. Sääkin kun suosii niin aiomme viettää täällä naisten kesken koko kauniin kesäpäivän, totesivat loppilaiset rouvat ensimmäisen muotinäytöksen jälkeen ja jäivät odottamaan päivän toista näytöstä ja sen häämekkoja.

Tapahtuma keräsikin ennätysyleisön ja väkeä tuli jopa aiempaakin laajemmalta alueelta. Paikalle kaarsi päivän aikana myös kaksi bussilastillista väkeä. Muotinäytöksissä mallien päällä nähtii upea kavalkadi Kartanoputiikki Punaisen Tuvan kesän uutuuksia. Ja catwalkilla vaatteita nähtiin esittelemässä loppilaisista mm. Mirva Leinonen, Kirsi Tulkki, Anne Seppälä tyttärensä Sari Seppälän kanssa, Saija Grönholm, Marja Anttila sekä Tuula Kauppi tyttärineen Erika Kauppi-Nykäsen ja Emma Kaupin kanssa. Kansainvälisiltäkin lavoilta tuttuja malleja Muotia ja Kevättä –tapahtuma sai liikkeelle ja mukana nähtiin mm. muutaman vuoden takainen Miss Globe Kati Kokkonen, Miss Helsinki Kelly Kalonjy sekä Yacine Samb, Petra Valkonen ja Sonja Lahtinen.

– Täällä tunnelma on aivan erityinen ja onhan tämä Kartanoputiikki Punainen Tupa paikkanakin aivan ainutlaatuinen koko Suomessakin, kertoi toinen tapahtuman järjestäjistä Timo Heinonen.

Kartanoputiikki Punaisen Tuvan omistaja Virpi Kassari sai koko päivän esitellä henkilökuntansa kanssa Putiikin kesän uutuuksia ja valtaosa muotinäytöstenkin vaatteista meni hetkessä kaupaksi.

– Miss Suomien Viivi Pumpasen ja Heidi Sohlberginkin matkaan lähtivät isot ostoskassit. Muutamat suosituimmat vaatteet loppuivat jopa kesken ja mallit jopa kisasivat keskenään kuka mitäkin sai ostaa.

Mukana muotinäytöksissä nähtiin Kartanoputiikin valikoiman lisäksi myös muotisuunnittelijoiden Jukka Rintalan ja Aurora Raiskisen Revelationsin uniikkeja luomuksia. Päivän toinen muotinäytös huipentuikin omaan Mennään naimisiin –hääpukunäytökseen.

Helena Lindgren yllätyskeikalle

Neljäs Muotia ja Kevättä –tapahtuma tarjosi muotinäytösten lisäksi myös paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Puutarhassa oli mm. toistakymmentä Lopen Wanhojen Automobiilien helmeä väen ihasteltavana ja myös tutut alpakat ja poni kärryineen keräsi perheen pienempien huomion. Tapahtuman ja muotinäytöstenkin musiikista vastasi Jimmy Cola ja kaksi kertaa päivän aikana yleisö sai yllätysnumeron kun bändilavalle nousi laulamaan itse Helena Lindgren. Myös dragtähti Jukka K:n huikea puolituntinen sai monen monen haukkomaan henkeä. Lavalla nähtiinkin kaikki musiikkimaailman ykköstähdet taitavan Jukka Kurosen esittämänä.

– Oli mukava olla taas mukana. Tätä päivää odottaa ja aina tämä paikka yllättää, totesivat Miss Suomet Heidi Sohlberg ja Essi Pöysti. Myös ensimmäistä kertaa mukana ollut Viivi Pumpanen oli yllättynyt näkemästään ja kokemastaan.

Lauantai-päivän moni viettikin Kartanoputiikilla ja Leppäniemen puutarhassa aamupäivästä iltaan. Marskin Majan Majan Herrojen Kafeteriateltta piti väen makean ja suolaisen hampaan kolotukset kurissa ja Mikkolan Suoramyynnin Maalaistorinkin myyntitiskit tyhjenivät.

– Toimme päivällä Maakylästä myymälästämme vielä lisää tuotteita myyntiin ja kaikki menivät, hymyilivat tyytyväisinä tilan omistajat Anne ja Antti Mikkola. Myös tapahtuman mallit saivat mukaansa Suoramyynnin loppilaista ruisleipää.

Neljässä vuodessa Muotia ja Kevättä –tapahtumasta on kasvanut upea kokonaisuus joka saa liikkeelle väen yhä laajemmalta alueelta. Tapahtuma kerää jo nykyisin myös valtakunnallistakin huomiota.

Kartanoputiikki Punainen Tupa palvelee asiakkaita läpi vuoden ja kesän uutuksia putiikin rekit saavat koko ajan lisää. Virpi Kassarin Kartanoputiikki Punainen Tupa löytyy Lopen Topenolta osoitteesta: Leppäniementie 103.

Kommentit