Kokoomuksen eduskuntaryhmä ja ministerit tsemppasivat toreilla– Karkkila ja Vihti valmistautuvat uusintavaaleihin

Uutiset, tiistaina 25.08.2009

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ja ministerit päättivät kesäkokouksensa poikkeuksellisissä syysvaalitunnelmissa, kun väki jalkautui Karkkilan ja Vihdin toreille Kokoomus Kuuntelee –tapahtumiin. Toreilla riittikin väkeä kun bussilastilliset Turusta tulijoita paikalle ehtivät ja tunnelma oli innostunut. Karkkilassa uskottiin viime vuotta parempaankin tulokseen.

– Väkeä oli hienosti paikalla ja tottakai erityisesti se lämmitti, että Karkkilan torilla kokoomuksen teltta oli selkeästi vasemmistopuolueiden telttoja suositumpi. Toivotaan, että se enteilee jotain uusintavaalienkin tuloksesta, hymyili kansanedustaja Timo Heinonen, joka mukana Karkkilassa vielä toisenkin kerran vaaliviikonlopun perjantain iltatorilla 4.9.

Keskustelun aiheet toreilla olivat tuttuja taloudesta aina perusopetukseen ja vanhustenhoitoon. Myös ruuan alv:n alennus kirvoitti useammatkin mielipiteidenvaihtoon.

– Kyllä tuo ruuan alv-kysymys on nyt yksi syksyn kuuma-aihe. Itseasiassa Karkkilasta kun ajoi Hämeenlinnaan Ylen radiokeskusteluun niin sielläkin tämä aihe erityisesti puhutti. Toivotaan, että esittämämme 14/14-malli eli alv:n alennuksen ulottaminen myös ravintola- ja lounaspaikkojen ruokiin voisi nyt onnistua, pohti Timo Heinonen.

Vihdin ja Karkkilan lisäksi uusintavaaleihin valmistautuu myös Kauniainen ja myös siellä nähdään ennen vaaleja runsaasti kokoomuslaisia.

– Näyttää siltä, että meillä on hyvät mahdollisuudet tehdä nyt jopa viime syksyä parempikin tulos näissä kunnissa ja sen eteen teemme nyt kaiken mahdollisen, totesi Timo Heinonen.

Karkkilan torilla nähtiin mm. opetusministeri Henna Virkkunen, peruspalveluministeri Paula Risikko, Ben Zyckowitch, Arto Satonen, Lenita Toivakka ja Sanna Perkiö.

– Aika moni edustajistamme kävi myös tiistain tori-illassa ostoksilla ja katselin, että tavanmukaan myös Lopen perunaa oli tarjolla, totesi Heinonen.

Kommentit