Kohti puoluekokousta.

Blogi, torstaina 12.06.2014

Tulevana viikonloppuna saamme Hämeessä isännöidä Kokoomuksen 95-vuotisen historian suurinta puoluekokousta. Puoluekokouksen hakeminen Hämeeseen oli minun yksi kärkihanke Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajana. Hyvä yhteistyö ja näyttömme 2000-luvun alusta tuotti tulosta ja nyt Puoluekokous 2015 järjestään Lahdessa Sibeliustalossa. Paikalle odotetaan jopa 2000 ihmistä.

Puoluekokous huipentuu uuden puheenjohtajan valintaan lauantaina. Mutta oma tunnerikas hetkensä on varmasti myös perjantain Jyrki Kataisen viimeinen puhe puheenjohtajanamme ja myös muun puoluejohdon valinta sunnuntaina ja silloin myös uuden puheenjohtajan linjapuhe. Myöhemmin eduskunta sitten päättää tuleeko uudesta puheenjohtajastamme myös Suomen seuraava pääministeri. Sitä ei siis uutisoinnista poiketen valita meidän puoluekokouksessamme.

Maamme on poikkeuksellisen haastavassa tilanteessa. Jyrki Kataisen johdolla on tehty merkittävät ratkaisut rakenteiden uudistamisesta. Mm. Sote-ratkaisu johon mukaan Katainen sai myös koko opposition muuttaa maatamme enemmän kuin ehkä yksikään muutos sotavuosien jälkeen. Myös muut rakenteelliset uudistukset vievät maatamme eteenpäin. Paikalle pysähtymällä ja taaksepäin katsomalla emme selviä. Tämä työ vaatii nyt valmiin jatkajan ja uskon, että Jan Vapaavuori on tässä nyt paras. Hänelle kotimaan vaikeat ja joskus ikävätkin asiat eivät ole vieraita tai epämieluisia. Hän on tottunut tekemään ratkaisuja ja päätöksiä. Pitkä ministeriura kolmessa eri hallituksessa ja myös Suomen suurimman eduskuntaryhmän johtaminen ovat sellaisia meriittejä joiden varaan on hyvä valinta nojata. Tiedän myös Jannen osaavaksi ja rakentavaksi neuvottelijaksi ja henkilöksi johon luotetaan yli puoluerajojen. Myös työhön sitoutuminen on sellainen asia josta häntä usein kiitellään.

Jannea on kehuttu jo paljon. Ja syystä. Kaiken jo sanotun lisäksi arvostan hänen panostaa suomalaisen urheilun hyväksi. Keskeisillä urheiluvaikuttamisen paikoilla hän on nostanut rohkeasti esille huippu-urheilun, mutta panostanut vahvasti myös kuntoliikuntaan ja hyötyliikuntaan.

Työkaverina Janne on vaativa ja aikaansaapa. Hän haluaa keskustella ja toivoo myös sparraamista erilaisissa aiheissa. Hänen osallistava ja erilaisiakin mielipiteitä arvostava tapa johtaa on minun mieleen. Ja se, että hänen johdolla päätökset eivät jää syntymättä. Vaikeatkin tehdään.

Siksi siis Janne.
Mutta nyt vielä työpäivä eduskunnassa. Aamusta lohiasian pariin ympäristövaliokuntaan ja sitten puolustusvaliokunta ja ulkoasiainvaliokuntakin. Taas mennään.
Mielenkiintoinen päivä takana. Lohiasiassa jäin tällä kertaa ihan yksin, mutta tein kuitenkin sen minkä lupasin. Itse olen vakuuttunut siitä, että nyt pitäisi tehdä enemmän lohien hyväksi. No sentään sain lausuntoomme linjauksen lohiteiden tai kalateiden rakentamisesta ja se esitykseni sai myös yksimielisen tuen koko valiokunnalta. Toivottavasti vie asiaa nyt eteenpäin osaltaan.
Muuten eduskunnassa normaalipäivä puolustus- ja ulkoasiainvaliokuntien parissa ja sitten ryhmäkokous ja Jyrki Kataisen johdolla viimeinen ryhmäkokouksemme. Hieman siis haikeuttakin ilmassa. Upea ura tulee nyt tältä osin päätöksiin ja jatkuu sitten Euroopassa. Ja uskoisin, että joskus vielä paluu Suomenkin vaaleihin. 
Kyselytunnilla tänään aikalailla keskityttiin uuteen valtiovarainministeriin Antti Rinteeseen. Rinne puhui aikalailla suurella suulla ja tilanne vahvisti merkittävästi jälleen Jan Vapaavuoren osakkeita meidän johtoomme. Nyt tarvitaan tolkun ja jalat maassa oleva johtaja tälle maalle. Ja sellainen joka tuntee realiteetit eikä pinkoile sinne tänne. Jannen osaamista ja vastuunkantoa siis nyt tarvitaan. Ja kyllä tämä osaaminen nousi esille myös päivän päättäneessä viimeisessä puheenjohtajatentissä BioRexissäkin. Vapaavuori vahva erityisesti asiakysymyksissä ja kokonaisuuksissa. Mutta kova kolmikko kaiken kaikkiaankin ja hyvän puheenjohtajan me saamme joka tapauksessa. Kakkosena komppaan Paula Risikkoa ja hänen vahvaa osaamistaan ja mukana oloa ja erinomainen on myös Alexander Stubb joka keräsi Eurovaaleissa niin huikean äänimäärän, että se on järkevä hyödyntää nyt EU:n johtopaikoilla. Näin tässä pelissä voitetaan eniten.
Nyt jo Lahdessa ja kello 23.04 ja aika kiittää tästä päivästä. Viikonloppu puoluekokouksen parissa ja ehkä enemmänkin kuvilla. Niin tiukka ohjelma kalenterissa, mutta yritän tännekin aina jotain kirjoittaakin ainakin aamuisin.

Kommentit