Kirkonkylän koululaiset helpottivat asuntopulaa – 50 peruskorjausta ja 50 uutta yksiötä päivän saldona

Uutiset, tiistaina 08.04.2008

Lopen kunnan Kirkonkylän koulun 6-luokkalaiset järjestivät opettajiensa ja luontoharrastaja Erkki Holttisen ja Timo Heinosen kanssa Pönttöpäivän huhtikuun alkajaisiksi. Päivän tarkoitus oli puhdistaa ja korjata koulun läheisyydessä olleet vanhat linnunpöntöt ja rakentaa viitisenkymmentä uutta yksiötä pikkulintujen käyttöön. Päivän aikana pauke olikin kova, kun oppilaat uurastivat pönttöjen parissa.

– Aikanaan teimme joka vuosi Kirkonkylän koulussa linnunpönttöjä ja se oli sellainen vuosittainen yksi kevään kohokohta. Nyt muutama vuosi on jäänyt koululla väliin ja näin ollen päätimme yhdessä tempaista pystyyn tällaisen saneeraus ja uudisrakentamisen päivän, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen joka ennen kansanedustajaksi tulemista toimi luokanopettajana samalla koululla.

Päivän aikana koulun kuudesluokkalaiset puhdistivat ja korjasivat metsästä pois kerätyt vanhat pöntöt ja uusia pönttöjä rakennettiin erityisesti tali- ja sinitiaisille.

– Teimme hieman kompromissejä kun aikaa oli vain yksi päivä. Alkuun kerroin oppilaille hieman erilaisista pöntöistä ja niiden asukkaista. Tällä kertaa teimme sitten vain peruspönttöjä, mutta toivottavasti saamme aikaan vielä myös muutaman asunnon kottaraisille ja myös telkille alueella sijaitsevan Isokorkeen alueen Loppijärven rantaan. Aikanaan teimme metsään hyvinkin erilaisi pönttöjä monipuolisen metsän eri asukkaille, kertoi Heinonen.

Entisenä koulun opettajana Heinonen oli tyytyväinen päivään. ”Erilainen maakuntapäivä” sopi hyvin edustajan kiireiseen kevääseen.

– Kyllä tuo metsässä liikkuminen ja lasten ja nuorten kanssa toimiminen on sellaista mukavaa rentoutumista ja akkujenlataamista. Helpottaahan se hieman koulu ikävääkin, naureskeli Heinonen ja kertoi maanantai-päivien kuluvan normaalisti tiukasti maakunnan ja seutukunnan asioiden parissa.

– Tänäänkin päivään oli mahdutettavan tämän lisäksi neljä kokousta. Se tarkoitti tiukkaa rytmiä sitten puoli neljästä aina ilta yhdeksään. Mutta happihyppelyn jälkeen senkin jaksoi hyvin.

Kommentit