Kilpailu toi muistot Timo Heinosen mieleen Kimi Räikkönen taisteli F1-maailmanmestariksi

Uutiset, sunnuntaina 21.10.2007

Kimi Räikkönen ajoi kauden 2007 päätösosakilpailussa voittoon ja varmisti kilpailutapahtumien jälkeen itselleen uransa ensimmäisen maailmanmestaruuden. Kimi Räikkönen nousi MM-sarjan kärkeen voittamalla päätöskilpailu Brasilian GP:n sunnuntaina startattuaan kilpailuun vasta kolmosruudusta ollen MM-pisteissäkin kolmantena. Voitto riitti kuitenkin mestaruuteen, kun McLarenin Fernando Alonso jäi Interlagosissa kolmanneksi ja saman tallin Lewis Hamilton taipui vaihteisto-ongelmien jälkeen seitsemänneksi.

– Aivan mahtava päätös kaudelle ja koko moottoriurheilu vuodelle. Toivotaan, että kausi jatkuu vielä mestaruustunnelmissa, kun kesken on vielä sekä rallin MM-sarja että F1-veneiden MM-sarja. Tästä voi tulla vielä kaikkien aikojen suomalainen moottoriurheiluvuosi, iloitsi kansanedustaja Timo Heinonen Interlagosin kilpailun jälkeen. Ennen kansanedustajaksi valintaansa Heinonen toimi pitkään moottoriurheilutoimittajana ja selostajana tehden mm. MTV3:sen Motorforum ohjelmia ja live-selostuksia ratakilpailuissa ja ralleissa.

– En ole kokonaan tuota rakasta työtä jättänyt. Edelleen yritykseni tuottaa mm. Enduron MM-sarjan tv-ohjelman MTV3:lle ja tällä kaudella olen tehnyt lisäksi mm. Rata SM:n ohjelmia ja myös käsikirjoituksia eri kanaville, kertoi Heinonen ja totesi, ettei sydän lakkaan moottoriurheilulle sykkimästä tulevaisuudessakaan.

– Aina olen moottorimies ja varmasti ensi kaudellakin tule käymään niin monessa kilpailussa kuin vain suinkin aikataulut antavat periksi. Muutamia töitäkin olen loma-ajoiksi ja viikonlopuiksi sopinut, mutta valitettavasti aika ei riitä kaikkeen.

Heinonen jännitti F1-kauden päätöskilpailua kotisohvallaan ja iloitsi Räikkösen mestaruudesta täysillä.

– Nämä suomalaiskuskit tulivat vuosien aikana hyvin tutuiksi ja vaikka en itse F1:siä koskaan paikan päälle päässytkään tekemään niin lukuisia juttuja tuli täällä aiheesta tehtyä. Itseasiassa eduskuntavaalikampanjassanikin oli motorsport porukka erittäin vahvasti mukana kun monen kanssa tässä on vuosien aikana tutustunut ja ystävystynyt, kertoi Heinonen.

Kimi Räikkönen on historian kolmas suomalainen F1-maailmanmestari Keke Rosbegin vuoden 1982 mestaruuden ja Mika Häkkisen vuosien 1998 ja 1999 mestaruuksien jälkeen.

Päätöskilpailussa myös Williamsin Nico Rosberg ajoi kauden parhaan tuloksensa ollen kilpailussa neljäs, mutta Renaultin Heikki Kovalaisen kausi päättyi ulosajoon takarenkaan puhjettua.

– Heikin kausi oli vaikea ja hieman ailahteva. Mutta paikkansa mies vakiinnutti ja vaikka ennustelin tälle kaudella kaksoivoittojakin niin niitä emme nähneet. Mutta kerran Kimi ja Heikki yhtäaikaa kuitenkin korokkeella oli ja ensi kaudella varmasti jo kaksoivoittajinakin, totesi Heinonen ja kertoi, että aikanaan moni sekoitti hänet ja Heikki Kovalaisen moottoriurheilutapahtumissa.

– Hauskoja tilanteita syntyi usein, kun nimikirjoituksiakin tultiin pyytämään ja kun sitten siinä hieman selittelin ja paljastui virhe niin tuli hämmentyneitä ilmeitä ja nauruakin usein, kertoi Heinonen.

Kommentit