Kanta-Hämeen väestömuutos positiivista Lopella ja Janakkalassa kasvu suurinta

Uutiset, perjantaina 19.10.2007

Hämeen liiton väestömuutosten ennakkotietojen mukaan Kanta-Hämeessä väestönlisäys on noin 0,7 prosentin luokkaa tammi-syyskuussa 2007. Alueella sekä syntyvyys, maan sisäinen muuttoliike sekä maahanmuutto pysyivät positiivisina, vaikka yksittäisissä kunnissa eroja löytyy. Myös kaupungit ja maaseutukunnat pärjäsivät yhtä hyvin, sillä kaupungeissa yleisesti kasvu on ollut vain 0,1 prosenttiyksikköä suurempaa.

Seutukunnista Riihimäen seutu pärjäsi ennakkotiedoissa parhaiten. Riihimäen seudulla kasvu on ollut hurjaa, noin 1,1 prosentin luokkaa. Erot johtuvat muun muassa siitä, että ainoastaan Riihimäen seudulla syntyvyys on ylittänyt kuolleisuuden. Forssan seudulla muutos on ollut vähäisintä, mutta kuitenkin positiivista, noin 0,1 prosenttia. Hämeenlinna seutu jää väliin 0,7 kasvuprosentillaan.

– Riihimäen seutukunnan kova kasvu jatkuu ja en näe sille muutosta lähitulevaisuudessakaan. Meillä Lopella esimerkiksi Läyliäisissä on suuri tonttivaranto tulossa kauppaan ja myös Launonen saa pian 69 todella kaunista tonttia lisää. Kirkonkylän tilanne on haastavin, mutta uskon, että löydämme siihenkin ratkaisuja lähiaikoina, totesi Lopen kunnanvaltuuston puheenjohtaja ja kansanedustaja Timo Heinonen.

– Riihimäen kaupunki tekee todella hyvää työtä koko seutukuntamme ja myös koko maakuntamme hyväksi. Asemanseutu kehittyy kovaa vauhtia ja myös muut merkittävät hankkeet näkyvät kasvussa. Täytyy antaa kiitosta kaupungin suuntaan.

Riihimäen seudun kunnista Loppi ja Riihimäki ovat yli prosentin kasvuvauhdissa, kun taas Hausjärvellä jäädään alle puolen prosentin. Suuret erot syntyvät maan sisäisestä muutosta, joka on tuonut Lopelle 100 asukasta lisää, mutta Hausjärvi on hävinnyt muuttoliikkeessä. Kanta-Hämeen suurin positiivinen väestönmuutos kirjataan Janakkalaan, jossa kasvua on tapahtunut 1,6 %.

Kommentit