Kevään luokkaretket suuntaavat eduskuntaan – Timo Heinonen pyrkii löytämään hetken jokaiselle luokalle

Uutiset, keskiviikkona 14.05.2008

Toukokuu on perinteistä luokkaretkiaikaa, ja myös eduskunnassa koululaisryhmiä vierailee päivittäin kymmeniä. Yhteensä eduskuntaan odotetaan toukokuun aikana yli 10 000 vierailijaa. Eduskunta on erityisesti koulunsa päättäville kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille suosittu tutustumiskohde, mutta myös pienemmille oppilaille.

Kansanedustaja Timo Heinonen toimii isäntänä yhteensä lähes neljällesadalle oppilaalle toukokuun aikana, ja osa koululaisvierailuista on järjestetty jo maalis-huhtikuulla. Vierailijoita saapuu Lopelta, Riihimäeltä ja Hämeenlinnasta, mutta myös kauempaa Suomesta. Ikähaitari koululaisryhmillä on suuri, pienimmät vieraat ovat esikouluikäisiä ja vanhimmat jo peruskoulunsa päättäneitä lukiolaisia. Eduskuntavierailulla oppilaat pääsevät tutustumaan taloon ja sen historiaan, mutta halutessaan myös keskustelemaan kansanedustajan kanssa ja kyselemään kansanedustajan työstä.

– Koululaisryhmät ovat mieluisia vieraita, ja Timo pyrkii aina viettämään ryhmien kanssa mahdollisimman paljon aikaa, aikataulusta riippuen. Toukokuussa ryhmiä on meillä parhaimmillaan neljäkin viikossa, ja valitettavasti kaikki halukkaat eivät tänä keväänä edes mahtuneet tutustumiskäynnille. Syksyllä on kuitenkin rauhallisempaa, ja mikäli vierailu eduskunnassa kiinnostaa, kannattaa olla ajoissa yhteydessä, kertoi Tiina Seppälä, kansanedustaja Timo Heinosen avustaja.

Toukokuun alussa Heinosen vieraana eduskunnassa ovat käyneet mm. Läyliäisten koulun 6.luokkalaisia, Topenon koulu ja Lopen kunnan Kirkonkylän koulun 1. ja 2. luokan oppilaat. Kevätistuntokauden aikana taloon tutustuu vielä ainakin Uramon koulun 6. luokka, sekä ala-asteen 6. luokkalaisia Kesälahdelta ja Viitasaarelta.

Kommentit