Kevään eduskuntavierailut käynnistyivät

Uutiset, keskiviikkona 13.02.2008

Kansanedustaja Timo Heinonen vastaanotti kevätkauden ensimmäisen vierasryhmänsä keskiviikkona 13.2. Kyseessä oli Hämeenlinnan Ruununmyllyn koulun 6- luokkalaiset. Opettajiensa johdolla eduskuntaan saapuneet luokat tutustuivat eduskuntataloon oppaiden ja kansanedustajan johdolla, ja isossa talossa riitti ihmettelemistä. Muutama oppilas pääsi jopa kokeilemaan kuuluisaa Pater Noster-hissiä.

Taloon tutustumisen jälkeen ryhmät siirtyivät Kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmähuoneeseen, jossa kansanedustaja kertoi koululaisille työstään eduskunnassa. Keskustelua käytiin muun muassa nuorten ehdotuksesta mopokortin ikärajan laskemiseksi, ja miten asian käsittely eduskunnassa etenisi. Kysymyksiä riitti myös eduskuntatalosta ja kansanedustajan työstä yleensä.

Heinonen kertoo, että kyseinen ryhmä oli kevätistuntokauden ensimmäinen ja varauksia on kevääksi jo jonkin verran. Vaikka monia isompia ja pienempiä ryhmiä onkin tulossa kevään mittaan, Heinonen toivoo kuitenkin, että kiinnostuneet ottavat yhteyttä, josko vierailuaika vielä löytyisi.

– Talossamme on erittäin osaavat ja ammattitaitoiset oppaat joiden johdolla vierailut sujuvat hyvin. Itse pyrin aina päivärytmin mukaan ja sen salliessa osallistumaan itse kierroksillekin, mutta lyhyt keskustelu järjestynee aina. Se itseasiassa on meidän vierailujen lähtökohta, totesi Heinonen.

Vierailuja Eduskuntaan voi sopia Heinosen eduskunta-avustaja Tiina Seppälän kautta sähköpostitse tiina.seppala@eduskunta.fi

Kommentit