Keskusteluja Hämeessä -sarja avattiin Elina Lepomäen johdolla – ”Tällaiselle asiakeskustelulle tuntuu olevan selvää tilausta”

Uutiset, lauantaina 23.02.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Hämeen maakuntavaltuuston puheenjohtaja Timo Heinonen loi Hämeeseen uuden asiakeskusteluun keskittyvän Keskusteluja Hämeessä -formaatin. Heinonen sanoo kyllästyneensä siihen, että monimutkaisiin asioihin politiikassa tarjotaan yksinkertaisia ratkaisuja. Perusteellisemmalle asiakeskustelulle Heinosen mukaan on tarvetta ja tilaustakin.

-Liian moneen asiaan politiikassa tarjotaan nykyisin liian yksinkertaisia vastauksia. Annetaan siis ymmärtää, että se tai tämä ratkaisee kaikki ongelmat. Kaiken pitää mahtua siihen tekstiviestiin tai minuutin puheenvuoroon, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen kertoo pohtineensa politiikan tilaa myös tästä näkökulmasta ja kaivanneensa itsekin perusteltuja asiantuntijapuheenvuoroja nopeatempoisen klikki-otsikoinnin rinnalle. Tästä syntyi ”Timo Kutsumana – Keskusteluja Hämeessä” -sarja. Ensimmäinen keskustelija ja alustaja oli vero- ja talouspolitiikan asiantuntija ja kansanedustaja Elina Lepomäki. Avauskertaan sisältyi tilaisuudet Hämeenlinnassa ja Riihimäellä ja myös vaalitilaisuuspysähdys Janakkalan Turengissa.

-Elina piti erinomaisen hyvät ja havainnollistavat ja perustellut puheenvuorot kaikissa paikoissa. Hyvillä esimerkeillä hän avasi maamme tilannetta taakse päin, mutta ennen muuta katse oli tulevaisuudessa, kertoi Timo Heinonen.

Keskustelujen pääteemana oli julkisentalouden kestävyys tulevaisuudessa sekä työ, verotus ja sosiaaliturva. Lepomäki hahmotteli myös sitä mitä Suomessa pitäisi tehdä seuraavan vaalikauden aikana.

-Onnistunut avaus uudelle sarjalleni ja osoitti saman tien sen, että tällaiselle asiakeskustelulle on tilausta, totesi Heinonen.

Kevään aikana Heinosen kutsumana Hämeeseen tulee ministereitä, puoluejohtajia, mutta myös eri alojen muita asiantuntijoita.

Kommentit