Keskusteluja Hämeessä – Kansanedustaja Elina Lepomäki avaa uuden keskustelusarjan

Uutiset, perjantaina 22.02.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja Valtiovarainvaliokunnan jäsen Elina Lepomäki avaa tänään perjantaina uuden Keskusteluja Hämeessä -sarjan. Hämäläiskansanedustaja Timo Heinosen ideoima sarja tuo Hämeeseen jatkossa säännöllisin väliajoin valtakunnantason vaikuttajia ja -tekijöitä keskustelemaan ajankohtaisista aiheista.

-Idea on tuoda tällä Hämeessä Timon kutsumana -konseptilla kahviloihin tai muihin vastaaviin paikkoihin oman alansa asiantuntijoita puhumaan ja keskustelemaan. Idea ei siis ole pitää pitkiä luentoja vaan napakka alustus ja sen jälkeen edetä keskustelun kautta kahvikupin ääressä, kertoi Timo Heinonen.

Ensimmäiset tilaisuudet järjestetään Hämeenlinnassa (Café Laurell klo 14.30-15.30) ja Riihimäellä (Café Laurell klo 17-18). Näiden välissä kaksikko pysähtyy kahville myös Janakkalan Vaalikahvilalle (klo 16-16.40) yhdessä Marko Ahtiaisen kanssa.

-Näitä olen varannut nyt joitain tälle keväälle lisääkin. Tällaista matalankynnyksen ajankohtaiskeskustelua on Hämeessä kaivattu ja tätä voisi verrata esimerkiksi minun nuorten Pizzaa ja politiikkaa -iltojen isoveljeksi. Olkoon tämä sitten vaikka Pullaa ja politiikkaa, nauroi Heinonen ja vakavoitui ja sanoi teemoja ja aiheita riittävän.

Heinonen sanoi, että välttämättä kaikki kutsutut eivät ole poliitikkoja vaan teemoina voi jatkossa olla myös yrittäjyys, koulutus tai urheilu ja liikuntakin.

-Toiveita otan mielelläni vastaan. Mielelläni käytän tässä suhteitani valtakunnan tasolla hyväkseni. Ideoita voi siis heittää, totesi Heinonen.

Heinonen ja Lepomäki vaikuttavat molemmat eduskunnan valtiovarainvaliokunnassa. Lepomäki on ollut kokoomuksen kansanedustaja vuodesta 2014 ja toimii myös ajatuspaja Liberan hallituksen puheenjohtaja.

Pankkiuransa aikana Lepomäki työskenteli Nordean vanhempana analyytikkona Helsingissä ja Kööpenhaminassa 2003–2007 sekä myöhemmin 2007–2012 johtajana Royal Bank of Scotlandissa. Hän on osakkaana useissa kasvuyrityksissä ja toiminut Transfluentin hallituksen puheenjohtajana vuosina 2011–2015.

 

Kommentit