Kansanedustajien Kyselytunnit käynnistyivät Hämeenlinnasta – Kaurialan Lukio oli tehnyt paneeliin valtakunnantason tyyliin

Uutiset, tiistaina 19.02.2019

Hämäläiset kansanedustajat Tarja Filatov (sd), Timo Heinonen (kok) ja Aino-Kaisa Pekonen (vas) avasivat uuden oppilaitoksiin suunnatun Kansanedustajien Kyselytunnit -kiertueensa maanantaina 18.2.2019. Hämeenlinnan Kaurialan lukiosta alkanut kiertue sai upeat puitteet, kun lukiolaiset olivat rakentaneet oppilaitoksensa ruokalaa vaalipaneelistudion ison maailman tyyliin.

-Emme kyllä odottaneet tällaisia järjestelyjä. Digitaaliset ja interaktiiviset seinät ja yleisön osallistuminen äänestämällä ja tykkäilemällä vei homman ihan uudelle tasolle, hymyili kiertueen ideoinut kansanedustaja Timo Heinonen.

Kaurialan Lukion Kansanedustajien Kyselytunnin juonsivat Elisa Hyvärinen ja Mikael Mattila. Salin kysymyksistä huolehti Nuorisovaltuuston puheenjohtajanakin toimiva Mari Pinomäki.

-Kysymykset olivat todella ajankohtaisia ja myös sopivaa haastoakin. On hyvä, että myös meidän kansanedustajien puheita kuunnellaan tarkasti ja myös kyseenalaistetaan. Nuorilla on erittäin hyvät perustiedot ja myös ajatuksia joita kannattaisi jokaisen kuunnella, jatkoi Heinonen ja muistutti, että nämä nuorethan ovat juuri heitä jotka nytkin tehtävien päätösten kanssa joutuvat tulevaisuudessa elämään.

SDP:n Tarja Filatov kannustikin nuoria äänestämään, jotta myös nuorten ääni saadaan vaaleissa kuuluviin.

Kansanedustajien Kyselytunnit jatkuvat Kaurialan Lukion jälkeen ensi maanantaina Riihimäen Lukiolla.

-Idea näissä on nimenomaan se, että nuoret päättävät mistä puhutaan ja kommentoimalla ja kyselemällä he myös vievät keskustelua haluamaansa suuntaan, kertoi Timo Heinonen.

Hämeenlinnan avauksessa puhutti niin valtion talous, maksuton toinen aste kuin maahanmuuttokin. Lukiolaiset laittoivat kansanedustajat myös tiukoille esittämällä tietynlaisia stereotypioita puolueista ja vaatimalla kommentteja niihin.

Kommentit