Keskiviikko, 31.12.2008

Blogi, keskiviikkona 31.12.2008

Vuoden viimeiseksi otsikoksi jää sopivasti tänään mediassa pyörinyt ”Suomalaiset luottavat Niinistöön” ja ”Niinistö Suomen luotettavin poliitikko”. Laajan Taloustutkimuksen selvityksen mukaan Sauli Niinistöön luotetaan poliitikoistamme eniten. Tutkimuksen mukaan Niinistön luotettavuuslukema on itseasiassa noussut puolessa vuodessa tuntuvasti. Lähes itseasiassa tuplaantunut. Tutkimuskielellä Niinistön luottamuksen nousua voidaan pitää jo tilastollisesti merkitsevänä. Olen samaa mieltä. Niinistö on määrätietoisesti tehnyt työtä maamme eteen ja ei ole pelännyt tarttua vaikeisiinkaan asioihin. Voin nimittäin hyvin todeta, että ei ole aivan helpoin paikka 200 kansanedustajan talossa ryhtyä uudistamaan kankeita järjestelmiä. Siinä Niinistö on ollut ehdottomasti mies paikallaan. Aikaansaapa, pystyvä, rohkea ja osaava.

Itse todella toivon, että Niinistö olisi vielä käytettävissä toisen kerran presidentinvaaleissakin. Tämä kausi on näyttänyt sen, että maamme tarvitsee vahvan johtajan joka sanoo ja tekee. Ja uskoisin, että maamme olisi jälleen myös valmis tähän.

Erityisen mielyttäväksi nyt julkaistun tutkimuksen tekee se, että Niinistön takana seuraavaksi luotettavimpina pidetään pääministeri Matti Vanhasta sekä valtiovarainministeriämme, puheenjohtajaamme Jyrki Kataista. Ja tähän Niinistön takana olevaan luotettavimpien nippuun nousee myös nyt ulkoministeri Alexander Stubb, joka keräsi lyhyen ministerikautensa jälkeen jo melkoisen paljon kannatusta luotettavimpana poliitikkona.

Mielenkiintoinen tulos ja tietenkin näyttää hyvältä, että listalla erityisen paljon meidän kokoomuksen kärkipoliitikkoja. Tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen.

Tänään siis hyvästelemme vuoden 2008. Nyt päivällä ajattelin hieman käydä ulkoilemassa ja illalla sitten vain hyvien ystävien kanssa uutta vuotta vastaanottamaan. Kaikille blogini lukijoille ja täällä satunnaisesti nyt vieraileville kiitos päättyvästä yhteistyön vuodesta ja oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta.

t.Timo

Kommentit