Keskiviikko, 30.06.2010

Blogi, keskiviikkona 30.06.2010

”Olen aina tiennyt, ettette ole työnantajan puolella, mutta oletteko edes työntekijän?”

Näin kyseli eilen eduskunnan keskustelussa työ- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Arto Satonen Vasemmistoliitolta. Ihmettelyä aihetti vasemmiston linjaukset mm. työllisyydestä ja siitä tarvitseeko suomalainen teollisuus varmaa ja kohtuuhintaista energiaa. Vasemmiston mielestä ei näytä tarvitsevan. Itse olen vakuuttunut, että erityisesti metsäteollisuudelle varma energiansaanti on elintärkeää ja olen vakuuttunut myös siitä, että ydinvoimahankkeet poikivat myös muuta kasvua ja työpaikkoja. Esimerkkinä voisi mainita vaikkapa Outokummun ilmoituksen 300 miljoonan euron investoinneista heti hallituksen ydinvoimaesityksen varmistuttua. Ja ei nyt aivan merkityksetöntä ole sekään, että ydinvoimainvestoinnit toteutuvat ilman valtion ja meidän suomalaisten rahaa ns. markkinaehtoisesti. Kun taas vahvasti meidänkin kannattama lisäpanostus uusiutuvan energian hannkkeisiin vaatii merkittävää yhteiskunnan tukea. Esimerkiksi tuulivoima.

Arto Satonen kuvasikin tilanteen hyvin, että ”kohtuuhintaisen energian avittama teollisuus lopulta siis rahoittaa tuottamillaan verotuloilla uusiutuvien energiamuotojen investoinnit”.

Näinhän se menee.

Tänään siis jatkamme tuota ydinvoimakeskustelun tekohengitystä. Eilen ei aihe kiinnostanut kuin muutamaa keskustalaista ja kovin vähän oli paikalla ydnvoiman vastustajiakaan salissa. Ei tosin siis myöskään salin lehtereillä jotka ammottivat tyhjyyttään tai Greenpeacen mielenilmauksessa jossa paikalla ei ollut juuri ketään.

Tänään päivään mahtuu myös paljon muuta. Nyt aamusta Hämeen Sanomien haastattelu ja sitten iltapäivällä tarkoitus ruokatauolla ehtiä käymään myös verenluovutuksessa. Kahden kuukauden luovutusväli täyttyi juuri eilen ja jälleen saan ojentaa käteni hyvän asian puolesta. Mutta pitkäksi päivä varmaan tänäänkin venähtää.

…..

Päivä edennyt todella vauhdikkaasti. Juuri hetki sitten pidin salissa jälleen yhden puheenvuoron energiakeskustelussa ja se pian luettavissa myös eduskunnan sivuille minne pääsette täältä sivuiltani Eduskuntatyö-sivun kautta.

Lounastauolla piipahdin tänään nopeasti verenluovutuksessa. SPR:n Veripalvelu avasi juuri uuden pysyvän luovutuspisteen Sanomataloon ja nyt luovuttaminen käy näin joutuisasti. 68. kerta käsi siis tuli ojennettua ja jälleen yksi uusikin ensikertalainen luovuttaja tuli matkaan houkuteltua. Ystäväni Annemari Huhtiranta luovutti ensimmäistä kertaa verta tänään ja näin luovuttajien joukkomme kasvoi jälleen yhdellä. Kesäksi jälleen haastan teidät kaikki blogini lukijatkin luovutustalkoisiin. Verta tarvitaan joka päivä ja myös loma-aikaan ja juhlapyhinä eli haaste on heitetty ja toivottavasti mahdollisimman moni ottaa kopin. Helppo ja ilmainen tapa auttaa.

Mutta keskustelu eduskunnassa jatkuu. Seuraavaksi toinen keskustelu Europan talousasioista ja vakausrahastosta ja ydinvoimakeskustelu jatkuu sitten niin kauan kuin keskustelua riittää. Huomenna äänestysten aika.

….

Kello 0.18 ja juuri kämpille. Vaisuksi jäi tämänkin päiväinen vääntö ja huomenna sitten äänestykset.

Kommentit