Keskiviikko, 30.04.2008

Blogi, keskiviikkona 30.04.2008

Vappuaatto 30.4. Hyvää Vapun alkua kaikille! Sää meitä ainakin tänä vuonna suosii ja tässä itse jo odottelinkin yhden radiohaastattelun jälkeen puolueenne Kokoomusnuorten pääsihteerin perinteisiä Wappubooleja puoluetoimistolla.

Aamulla saimme myös odotetut puolueiden kannatusluvut. Mielenkiinnolla odotin tätä tulosta ja sitä miten kevään tapahtumat ovat vaikuttaneet kannatukseemme. Tietysti olen kiitollinen ja tyytyväinen, että ihmiset ovat erottaneet työmme kunnissa ja eduskunnassa ja hallituksessa ihmisten yksityiselämän asioista. Jatkamme siis maan suurimpana puolueena. SDP on noussut tasoihin ja hallituskumppanimme keskusta on muutaman kymmenyksen takanamme. Huikean tasainen tilanne. Voisi sanoa ravikielellä, että demarit ovat nousseet johtavan rinnalle. Sitä myös kuoleman paikaksi tosin sanotaan.

Pikkupuolueista vasemmistoliitto, Kristilliset ja RKP ovat menettäneet kannatustaan ja vain soinilaiset ovat pystyneet hieman lukujaan edelliseen tutkimukseen petraamaan. Hallituskumppaneistamme myös Vihreät ovat nostaneet suosiotaan 0,6 prosentilla.

Tyytyväinen olen myös siihen, että työmme eduskunnassa ja hallituksessa on huomattu ja muutos edelliseen. Tästä kertoo mm. se miten korkean ja paranevan arvosanan hallitus työstään saa. Reilut 40 prosenttia suomalaisista antaa hallitukselle työstään hyvän arvosanan ja lisäkiitosta on tullut nimenomaan eläkeläisiltä ja myös ylemmiltä toimihenkilöiltä. Nämä luvut rohkaisevat jatkamaan työtä.

….

Nyt kotona Lopella ja vapun viettoon. Tänään siis eduskunnassa ei enää ollut kokouksia eikä istuntoa, mutta aamuksi olin sopinut YleX:n haastattelun ja sitten iltapäivällä aloittelimme puoluetoimistolla vapunviettoa kokoomusnuorten ja kokoomusopiskelijoiden kanssa. Totesin maljapuheessani, että ensin demarit jättivät opintorahan korottamisen meidän tehtäväksi, eläkeverotuksen oikaisut meidän oikaistavaksi, sitten talkoot ja talkoohengen meidän harteille niin nyt sitten vielä Tuomioja oli valmis lopettamaan vappumarssit ja puheet. Eli vapun juhlintakin on nyt sitten meidän harteilla. No se onnistuu työväenpuolueelta.

Kotimatkalla vielä pysähdyin Lopen kunnantalolle kuuntelemaan Lopen Mieslaulajien vapputervehdyksen ja nyt suuntaamme mökille. Jos vain hyvää ruokaa ja luonnon rauhaa. Huomenna aamulla aloitamme uuden perinteen Lopen kirkonmäen kupeessa Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla. Eli kaikkien yhteisen vapputilaisuuden. Ei politiikkaa. Ei vastakkain asettelua vaan kaikille suunnattu hetki kevään, ylioppilaiden ja työnjuhlan merkeissä. Jokainen haluamallaan tavalla ja syyllä juhlii yhdessä.

Kommentit