Torstai, 01.05.2008

Blogi, torstaina 01.05.2008

Vappupäivä, toukokuu ja kevät jatkuu. Illalla ajelimme vain illalliselle Hämeenlinnaan ja nyt aamusta Lopella aloitamme uuden perinteen, kun kokoonnumme teemalla Vastakkain asettulun aika on ohi Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle. Tilaisuudessa esiintyy kello 11.30 loppilainen naiskuoro Timotei ja puheissa ei ole politiikkaa vaan muita aiheita. Tällä kertaa puheenvuorossa valotetaan patsaan takana olevaa henkilöä – kuka oli Yrjö Sakari Yrjö-Koskinen ja mitä teki ja miksi miehen patsas on Lopella. Pieni tiivis kevään, ylioppilaiden ja työväen juhlahetki patsaalla ja mukaan voi ottaa vaikkapa oman piknic-korinkin. Kiinnostus on ollut suurta ja toivotaan, että kaikki menee hyvin. Sää ainakin suosii.

Aamulla jo katselin liplattavaa Loppijärveä. Telkkäpariskunta rannassa varailemassa pönttöä ja oravakin on omissa kevätpuuhissaan. Tällaisesta nauttii – mielikin.

….

Nyt jo ilta. Aamulla siis Lopen kirkolle ja kokoonnuimme ensimmäistä kertaa kirkonmäen kupeeseen juhlistamaan vappua Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle. Väkimäärä yllätti täydellisesti. Odotimme tilaisuuteen muutamaa kymmentä ihmistä, mutta paikalla oli toista sataa loppilaista ja väkeä myös hyvin koko Riihimäen seutukunnalta ja paljon myös vapaa-ajanloppilaisia. Säähän meitä suosi niin kuin koko vapunviettoa ja tunnelma oli ihastuttava. Pieni tiivis tilaisuus joka alkoi pienillä avaussanoillani ja sitten ohjelmasta vastasivatkin Timotei kuoro ja puhuja Hannele Yrjö-Koskinen, joka kertoi sukunsa suurmiehestä. Lisäilen tuon puheen tänne kun Hansulta sen saan – se on hieno kappale historiaa ja jotain sellaistakin mitä ei ehkä muualta löydy. Mm. pieni Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen testamenttikirjoitus suvulleen. Kannattaa siis lukea. Lapset jakoivat väelle makeisia ja loppuhuipennuksena lauloimme yhdessä Yrjö-Koskisen sanoittaman Suomen salossa -laulun. Väellä oli mukana myös piknickoreja ja juuri sellainen tunnelma mitä odotimme. Tästä tulee perinne – sen voi jo todeta ja luvata. Kiitos mukana olleille.

Kirkolta sitten takaisin mökille ja iltapäivällä jatkoimme hieman myös moottorisahatöitä ja nyt illalla myös ystäviä mökille piipahtamaan. Huomenna vapaapäivä ja ajattelin jatkaa puusavottaa.

Kommentit