Keskiviikko, 29.03.2006

Blogi, keskiviikkona 29.03.2006

Keskiviikko alkaa Pekkalan vierailulla. Mökillä tehdään kylpyhuonetta ja tänään menen kummipoikani isän Kimmon kanssa mittaamaan lattiavalun kuivumista. Pitäisi laskennallisesta olla kohta kuiva.

Pekkalasta sitten toimistolle töihin ja päivällä Rakas Äitini kutsui syömään. Siinä siis alkua tälle päivälle.

Mökin lattiavalu oli kuivunut ja työt etenvät, kun Kimmo ja Elias-kummipoikani palaavat lomamatkaltaan Leviltä. Sitten siis vesieristykset ja laattatyöt.

Aamupäivästä viimeistelin Mikko Markkulasta – Moottoriurheilija siviilissä -jutun AKK:n lehteen ja hoidin toimiston päivärutiineja. Nyt Äidille lounaalle ja sitten koululle ja sieltä entiselle kollegalleni ja myös entiselle omalle opettajalleni Seppo Liukkoselle herkuttelemaan Lopen järvien antimilla. Seppo on nyt jo siis eläkkeellä ja nauttii erityisesti ulkoilusta ja kalastuksesta. Aina silloin tällöin saan Jussin (Lempinen) kanssa kutsun kalansaaliita nauttimaan. Sepon vaimo Hilkka aina loihtii mitä erilaisempia kalaherkkuja ja täytyy sanoa, että hyvää on. Muutama vuosi sitten, kun Seppo täytti 60 vuotta oli juhlapöydässä riistaa ja kalaa erilailla laitettuina ja täytyy sanoa, että kyllä juhlaväki nautti. Katsotaan mitä tänään tarjolla.

Hilkan ja Sepon pöytä oli jälleen täynnä erilaisia herkkuja. Oli Loppijärven hauen mätiä, Hirvijärven muikkuja eri muodoissa, kotitekoisia sämpylöitä ja ruisleipää, sienisalaattia ja vaikka mitä. Oli kiva jälleen Sepon ja Hilkan kanssa jutella. He olivat saanet toisen lapsenlapsen ja poika oli saanut nimekseen Topi. On kuulemma tuo eläkeläisen elämä kovin kiireistä :). Lempisen Jussi ei päässytkään herkuttelemaan eli olin nyt isomman Jussin kanssa eli Hannulan. Jussi H sopi Sepon kanssa samalla pilkkireissustakin. Sitten Seppo pyysi vielä, että Jussi L:n kanssa tulisimme vielä joku päivä käymään. Herkkuja luvassa jatkossakin. Niin Jussi L:stä puheen ollen – menen huomenna hänen sijaiseksi pienryhmään. Eli huominen päivä menee koulutusta vastaavissa tehtävissä. Ennen alakoululaisia ja sitten yläkoululla taloistietoa.

Sepolla ollessani myös Paloheimon Martti soitti. Hän ilmoittautui mukaan tukiryhmääni. Uusia tukijoita tulee siis päivittäin. Martin mukaanlähtö oli mieluinen tieto. Lueskelin tuossa muutama viikko sitten juuri Paloheimo-konsernin kotisivuja ja siellä kerrottua historiaa. Yrityksen merkitys on ollut aina Lopelle ja koko Riihimäen seutukunnalle valtava. Oli sen jälkeen pakko kaivaa taas esille Kartanokulttuurista nykyaikaa – Kormu – Launosten kyläkirja. Siinä sitten kuluikin muutama hetki jälleen mukavasti historiaa tutkien.

Nyt pitäisi seuraavaksi hankkia Lopen kyläkirjoista Kolmen kylän kirja eli Pilpalan alueen uusi ja hyvät arvostelut saanut kirja. Mukava, että kyläkirjoja tehdään – niitä on aina mielenkiintoista lueskella.

Nyt on hetki aikaa levähtää ja illalla ratsastustunnille.

Ratsastuntikin nyt takana. Oli mukavaa. Maneesissa oli ilo ratsastaa vaikka ulkona hieman huono keli onkin. Hevonen toimi hyvin ja ratsastajakin. Kivaa oli.

Huomenna siis koulupäivä…. opettamaan.

Kommentit