Keskiviikko, 28.01.2009

Blogi, keskiviikkona 28.01.2009

Nyt aamu ja kohta jo Helsingissä työpäivä alkamassa. Pian kohti Opetusministeriötä. Päivään siis kuuluu mm. Valtion Liikuntaneuvoston kokous, opetusministeri Henna Virkkusen vierasryhmän tapaaminen ja muutama muukin työjuttu eduskunnassa. Ohjelmaa siis aamusta aina iltaan asti.

Eilen päivällä kävin jälleen myös vanhalla koulullani. Lopen Kirkonkylän koulu on siis sama missä aikanaan itse koulu-urani piskuisena oppilaana aloitin, mutta myös sama missä opettajan urani pisimmän ajan sain tehdä työtä. Olipa hieno tunnelma, kun talvi vihdoin tuli. Lapset olivat aivan innoissaan välitunneilla ja liikuntatunneille mentiin aivan uudenlaisella innolla. Hieman tuli haikea olo ja ikäväkin niitä hienoja päiviä ja hetkiä. Myös entisiä opettajakollegoita oli mukava nähdä ja tutulla kahvitunnilla jälleen istuskella. Kauniita ja eläviä muistoja. Olen yrittänyt aina säännöllisesti käydä tällä ”omalla” koulullani, mutta myös kiertää muita kouluja lähinnä Hämeessä. Ne vierailut pitävät hyvän yhteyden koulumaailmaan ja koulun arkeen ja jälleen kevääksi on tarkoitus muutamia tapaamisia kalentereihin mahduttaa. Eilen myös kävin lukiolla katsomassa millaisissa tunnelmissa kevätlukukausi on alkanut ja hieman myös haistelemassa sitä saammeko ensi syksynä jälleen isomman aloittavan luokan lukioomme. Se olisi lukion jatkon kannalta keskeisen tärkeää. Useampaa vajaan 20 oppilaan luokkaa piskuinen Lopen Lukio on tahdo millään jaksaa. Toivotaan vielä parasta ja eilen mm. keskustelimmekin lukion rehtorin kanssa muutamista mahdollisuuksista. Ja uskon itse, että ensi kesänä alkava koulukeskuksemme suuren remonttiurakan päättävä uuden B-koulun rakentaminen tullee lisäämään lukiomme vetovoimaa vielä merkittävästi. Periksi en anna.

Mutta nyt jo kyyti Opetusministeriöön odottaa. Päivä käyntiin.

….

Tänään huijauspuhelut iskivät oikein kunnolla myös eduskuntaan. Aamupäivällä puhelimeeni tuli ensimmäinen soitto. Aivan normaali ulkomaannumero jota lähdin ensin selvittämään ulkomaannumerotiedustelun kautta. +1 -suuntanumero kertoi, että puhelu tuli Pohjois-Amerikasta, mutta tietoa sen tarkemmin ei löytynyt. Kun tällainen numero oli niin soitin takaisin ja huijausnauhoite oli vastassa. Iltapäivällä oli tullut toinen puhelu. Jälleen erilainen numero joka oli Suomeen liittyvä matkapuhelinnumero. En jälleen siis epäillyt mitään ja soitto ohjautui samaan vastaajaviestiin. Ei tällaista riesaa olisi enää tähän tarvinnut muutenkinj roskapostin ja tukkiutuvan sähköpostin rinnalle. Jotain muutakin erikoista numeroissa oli sillä tuo toinen numero hukkui puhelin loki-tiedoista, mutta sitä ennen ja sen jälkeen tulleet puhelut näkyvät. Uskomatonta. Ja kaiken tällaisen jälkeen aiheelliset viestit ja nyt myös aiheelliset vastaamattomat puhelut jäävät helpolla roskan ja huijauspostin sekaan. Toivon siis, että jos ette puhelimella tavoita ja en takaisin automaattisesti soita niin soittelettehan uudestaan tai laittakaa viestiä. Toivotaan, että hommat saadaan jälleen toimimaan.

Muuten kuitenkin päivä mennyt nuottien mukaan. Valtion Liikuntaneuvostossa tänään esillä mm. liikunnan ja urheilun tutkimusrahat ja myös kevään ajankohtaiset muut aiheet. Päivällä sitten tuhti työpäivä eduskunnassa ja iltapäivällä vielä vieraaksi Jyväskylän Nuoret Yrittäjät. Jyväskyläläisen Virkkusen Hennan kanssa isännöin vierajoukkoa ja porukan mukaisesti esillä mm. yrityspuolen asiat taloustilanteen näkökulmasta ja myös tänäänkin esillä ollut liikkeiden aukioloaikojen muutokset. Reilu pari tuntia yrittäjien kanssa meni hetkessä ja sovimmekin, että pidämme yhteyttä vaikka eri vaalipiiristä olenkin ja myös Helsingin ensi syksyn valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä tulemme tapaamaan. Mutta nyt juuri kotiin. Maakaasuauto on kiinnittänyt kiitettävästi huomiota ja tuntemukset nyt ensimmäisen reilun 500 km ajolta ovat erinomaiset. Juuri keskustelinkin Gasumille päin ja kyselin mm. koska saisimme Hämeenlinnaan maakaasun tankkausaseman. Sopivaa paikkaa etsitään ja kun sellainen löytyy järkevästi putken varrelta niin kuulemma nopeastikin hommaan voidaan ryhtyä. Jos siis tiedossa tällaista niin minuunkin päin voi tässä olla yhteyksissä. Nyt yritän vielä hetken tässä kotona tehdä töitä ja sitten illalla ratsastustunnille. Kaikki näyttää siltä, että se onnistuu.

Kommentit