Keskiviikko, 27.06.2007

Blogi, keskiviikkona 27.06.2007

Puolueemme hyvä trendi näyttää edelleen jatkuvan ja tekemämme politiikka nauttii vahvaa kansan tukea. Ainakin näin on jos asiaa katsoo tänään Helsingin Sanomissa julkistetun tuoreimman gallupin valossa. Kokoomus on säilyttänyt asemansa Suomen suosituimpana puolueena. Puolueemme kannatus on 23,3 prosenttia. Keskusta on kokoomuksesta jäljessä hieman ja SDP on selkeästi takana 21,5 prosentin kannatusluvuillaan.

Hallituspuolueista Vihreiden kannatus on noussut 8,9 prosentista 9 prosenttiin, kun taas vasemmisto-oppositiossa myös Vasemmistoliitolla menee heikosti. Vassareiden kannatus on laskenut 8,4 prosentista 8,3 prosenttiin.

Hallituspuolueista RKP:n kannatus on laskenut prosenttiyksikön ja kristillisdemokraattien kaksi kymmenystä. Sen sijaan Perussuomalaisten kannatus on noussut 4,9 prosentista 5 prosenttiin.

Eli oikeastaan hyvinkin saman ja tutun suuntainen galluppitulos mihin olemme tottuneet. Hallituspuolueiden kannatus on korkealla ja myös vahvistumassa, kun taas oppositiossa kannatukset yleisesti laahaavat. Tilanne on siis hallituksen politiikan kannalta hyvä. Kansalta on vahva tuki uudistuksille.

Tänään työpäivä. Asioita hoidettavana monessa suunnassa ja oikeastaan joka päivä jotain kunnan tai eduskunnan asioitakin kalenteriin mahtunut. Olen toki saanut hieman nauttiakin vain kesästä.

Yksi huolenaihe on ollut kunnassamme Läyliäisten kylän koululaisten iltapäivätoiminta. Vanhemmilta tuli yhteydenottoja ja asiaa on selvitelty. Jos siis tämänkin kautta saadaan viestiä menemään niin ottakaapa nopeasti yhteyttä koulutoimistoon tulevien ekaluokkalaisten ja tokaluokkalaisten vanhemmat jos tarvitsette iltapäiviksi lapsellenne toimintaa. Aloittavasta ryhmästä puuttuu pari lasta ja kun ne mukaan saadaan niin ryhmän käynnistämistoimet saadaan eteenpäin. Itse kuitenkin olen varma, että Läyliäistenkin koululla iltapäivätoiminta käynnistyy. Ehkäpä vain ilmoittautumiset ja tieto toiminnasta jäänyt puolitiehen. Näin olin ymmärtävinäni.

Myös talousalueemme asiat ovat vahvasti esillä. Uudenmaan alueuutiset haastattelivat minua alkuviikosta ja toi esille huoleni siitä, että asioiden eteenpäin saaminen vaatii kompromissejä ja neuvotteluja. Veikkasin vaikeaa ja työntäyteistä syksyä niin terveydenhuollon ja vanhustenhuollonkin osalta, elinkeinoasioiden parissa, toisenasteen koulutuksen tiimoilta kuten myös yleisesti kuntaliitosselvityksen parissa. Vaikealta näyttää.

Kommentit