Maanantai, 25.06.2007

Blogi, maanantaina 25.06.2007

Tänään sain todella mieluisia uutisia. Minut oli valittu varsinaiseksi jäseneksi Valtion Liikuntaneuvostoon. Oli täydellisen varma, että minua ei valita, mutta ehkäpä se juuri asian varmistikin.

Liikuntaneuvosto toimii opetusministeriön asiantuntijaelimenä liikuntakysymyksissä ja sen asettaa valitoneuvosto aina aduskunnan toimikaudeksi. Liikuntaneuvoston tehtäväkenttään kuuluu mm. seurata yleisesti liikunnan kehitystä maassamme, mutta ennen muuta tehdä esityksiä ja aloitteita liikunnan kehittämiseksi ja myös osallistua liikuntamäärärahojen käyttöön. Lisäksi liikuntaneuvosto tekee myös aloitteita ja antaa lausuntoja mm. liikuntapolitiikkaa, erityisryhmien liikuntaa ja liikuntatiedettä koskevissa asioissa ja osallistuu ministeriön osoittamiin kansainväliseen liikuntayhteistyöhön liittyviin tehtäviin. Lisäksi minut valittiin liikuntaneuvoston rakentamisjaostoon, minkä tehtävänä on mm. valmistella lausunnot liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelmasta sekä liikuntapaikkojen perustamishankkeiden ja peruskorjaushankkeiden valtionavustuksista.

Tämä oli mieluisa uutinen minun kesän alkajaisiksi. Toisaalta tämä oli myös merkittävä arvon osoitus moottoriurheilulle, minkä asiantuntija itseäni valintaprosessissa markkinoin. Tottakai myös muu urheilutausta- ja osaamiseni varmasti valintaan vaikutti. Neljää paikkaamme tavoitteli kaiken kaikkiaan kansanedustajistammekin yli viisitoista ja lisäksi muita asiantuntijoita.

Tässä vielä meidän ryhmän valinnan Valtion Liikuntaneuvostoon:

VARSINAISET JÄSENET VARAJÄSENET
Harkimo, Leena Nepponen, Olli
Matikainen-Kallström, Marjo Paajanen, Reijo
Laxell, Jouko Vahasalo, Raija
Heinonen, Timo Marjamaa, Helinä

JAOSTOT:
Liikuntapoliittinen jaosto:
Harkimo, Leena
Viertola, Juha

Erityisliikuntajaosto:
Rautio, Sari
Perko, Pertti

Rakennusjaosto:
Satonen, Arto
Heinonen, Timo

Liikuntatieteellinen jaosto:
Vahasalo, Raija
Viljanen, Ilkka

….

Tänään lisäsin myös Kynästä -sivulle kirjoitukseni koskien perintöverouudistusta. Asiasta on liikkeellä niin monenlaisia juttuja ja tarinoita, että ehkäpä on hyvä hieman valottaa tilannetta ja suuntaa mihin ollaan menossa.

Kommentit