Keskiviikko, 26.09.2007

Blogi, keskiviikkona 26.09.2007

Ranskan presidenti Nikolai Sarkozy ehdotus eri kansallisuuksista koostuvasta pienestä viisaisen miesten tai naisten ryhmästä on erittäin kannatettava. Esitys lähtee siitä, että tällainen ryhmä tarkastelisi nyt EU:ta ja ennen kaikkea sitä millainen se olisi tai sen pitäisi olla 2020 tai 2030. Tällainen työ tässä vaiheessa olisi enemmän kuin perusteltua ja tärkeää olisi ottaa EU:hun muutama erilainen nökökulma. Asiaa kommentoinut pääministeri peräänkuuluttukin tarpeeksi kattavaa toimeksiantoa. Tällaisia näkökulmia olisivat kilpailukyky, ilmasto ja energia sekä sisämarkkinat ja maahanmuutto. Unohtamatta terrorisminvastaista taisteluakaan.

Vanhanen kertoi, että hänellä on jo maamme nimi viisaiden ryhmään. Nimeä Vanhanen ei suostunut paljastamaan, mutta totesi, että ryhmään ei tulisi valita aktiivi- tai ex-poliitikkoja tai instituutioiden edustajia. Parhaimpana Vanhanen pitää esimerkiksi filosofeja tai kokeneita journalisteja. Mielenkiintoinen näkökulma vaikka itse olisin valmis tällaiseen ryhmään hyväksymään myös kokeneen ja paljon nähneen poliitikonkin. Ehkä yksi entinen puhemies tai entinen presidentti voisi olla varteenotettava vaihtoehto. Toivotaan kuitenkin, että piskuinen maamme ryhmään pääsee. Sekään ei ole varmastikaan varmaa, sillä maita on paljon ja silloin nimi varmasti ratkaisee eikä kansalaisuus.

Tänään Eduskunnan liikuntapäivä. Aamun valiokunnat peruttu ja olemme liikkumassa. Nyt siis hevosen selkään ja iltapäivällä talolle. Täysistunto ja iltapäivän tilaisuudet normaalisti, mutta hieman erilainen avaus päivälle.

….

Aamulla siis varhain ratsutallille. Eduskunnan liikuntapäivä sai väen liikkeelle ja itse suuntasin luonnollisesti hevosen selkään. Ensi viikonlopun ratsatuskilpailut lähestyvät ja halusin ehdottomasti saada hieman lisätreeniaikaa tähän ja hyvästä aamujumpasta se menikin. Upea lämmin syyspäivä ja Räppy hyvällä tuulla (myös ratsastaja). Lämmittelyn jälkeen viimeistelin ohjelmaa ja kolme neljä kertaa setti läpi niin oli lämmin. Nyt jo pukupäällä ja Eduskunnassa. Päivälle sovittu lehtihaastattelu peruuntui joten nyt hieman aikaa työhuoneessa. Työn alla puheet pariin yrittäjätilaisuuteen ja muutamaan kokoomustilaisuuteen ja niin ja itseasiassa vielä senioreidenkin vanhustenviikon avaukseen sain kutsun Lopen kirjastoon 8.10.2007. Eli työtä ja tilaisuuksia riittää. Hyvä niin.

Nyt kahville ja sitten suureen saliin.

Kommentit