Keskiviikko, 26.08.2009

Blogi, keskiviikkona 26.08.2009

Aikainen aamu. Kello hieman yli kuusi ja vielä siis Pekkalan mökillä Loppijärven rannassa. Aamulla lenämme ensin Unkarin Budapestiin ja sieltä sitten muutaman tunnin päästä jatkamme Kreikkaan ja Thessalonikiin. Thessalonikissa tarkoitus viettää muutama vapaapäivä ja sitten viikonlopuksi Pohjois-Kreikkaan ja Serresiin. Siellä tarkoitus seurata enduron MM-sarjan seuraavaa osakilpailua. Kohta pakko kiirehtiä kohti Helsinki-Vantaata.

Tänään kuitenkin meillä lupa odottaa myös päätöksiä asioista joita mm. alkuviikosta Turussa linjasimme. Toivotaan, että järki tuossa ruuan alv-asiassa voittaa ja saamme tuon saman alv-prosentin tulevaisuudessa niin kaupan ruualle kuin ravintoloidenkin ja lounaspaikkojenkin ruualle. Tästä ei saisi tulla nyt arvovaltakysymystä vaan asia pitäisi ratkaista nyt järkiperustein mm. työllisyyden ja kilpailutasa-arvon näkökulmasta. Minusta tuo 14/14 –malli edelleen erinomainen.

Katsotaan miten matkanvarrella ja aikana yhteyden toimivat. Palaillaan täällä niiden mukaan asiaan ja luonnollisesti hieman harvemmin jokatapauksessa kun lomalle lähdemme.

….

Budapestin kentällä näyttää yhteydet toimivan. Nyt muutama tunti tällä ja sitten matka jatkuu.

….

Nyt Thessalonikissa. Upea kaupunki. Kaunis kertakaikkiaan. Juuri kävimme kaupunkikierroksella ja katselimme mm. kaupungin maamerkkiä legendaarista Valkoista Tornia. Ilta alkaa jo pikkuhiljaa pimentyä ja kaupunki uudella tavalla jälleen kaunis. Ainoa järkytys on ollut aivan kaupukikeskustan meriveden laatu. Meressä suuria roskalauttoja joiden päällä jopa kuolleita rottia. Uskomatonta.

Hetki sitten sain Helsingistä myös tietoa, että sopu ruuan alv –asiassa on syntynyt. Yhteiseksi alviksi lounas ja kaupparuualle tulee ensi kesänä 13 prosenttia ja vain samalla otetaan käyttöön nyt makeisvero limsalle ja makeisille. Itse en tuota ruokakaupan alvin alennusta 12 prosenttiin nyt muutamaksi kuukaudeksi ymmärrä, mutta lopputulos kuitenkin tavoitteemme mukainen ja siitä on syytä olla tyytyväinen. Päätös osoittaa osaltaan jälleen, että tällä hallituspohjalla on taitoa ja tahtoa tehdä yhteistä hyvää vastuullista politiikkaa.

Kommentit