Keskiviikko, 25.08.2010

Blogi, keskiviikkona 25.08.2010

Öinen sade on helpottanut ja tänään vierailuni Hämeenlinnaan saaneen upean huipennuksen. Kohteena siis mm. Aulangon ratsastuskoulu ja tarkoitus suunnata hevosten kanssa myös Puistometsään tunnin parin lenkille. Katsotaan miten sää sen sallii. Mutta nyt kello jo kohta seitsemän ja kohta matkaan.

Tänään illalla sitten ohjelmassa vielä Yhteislauluiltamamme. Eli järjestämme Aution Riston kanssa yhdessä Riihimäellä Daddy´s Pubin puutarhaterassilla lauluillan, jossa isäntänä ja laulattajana itse Mikko Alatalo. Mennään siis Tammerkosken Sillalla -hengessä. Tarjolla makkaraa ja kahvia ja terassi palvelee muutenkin. Näemmehän kello 18? Kiva.

….

Tänään tutustuin Hämeenlinnassa mm. Aulangolla ratsastuskoulun tiloihin ja toimintaan ja vierailuun sisältyi luonnollisesti kunnon reilu pariituntinen ratsailla. Aulangon puistometsään on tehty upeat merkityt ratsastusreitistöt ja täytyy sanoa, että siinä paikassa on jotain aivan ainutlaatuista näin hevosenkin selässä. Vanha 70-luvun metsittynyt laskettelurinne tarjosi kipuamista ja upea puusto ihasteltavaa vaikka kuinka. Täytyy vain toivoa, että puistometsää osataan hoitaan oikein. Luonnonsuojelualueena aluetta ei ehkä ainakaan automaattisesti hoideta sen alkuperäisen hengen mukaisesti ja vaarana on, että vanhat kivirakentamiset ja puistometsähenki katoaa. Minusta olisi syytä miettiä jota uudenlaista tapaa suojella ja hoitaa tällaisia rakennettuja metsiä. Mitä mieltä olette?

Vaelluksen jälkeen sitten askellaji vaihtui ravista ja käynnistä laukkaan ja hanat auki sänkipellolla. Syksyn parasta antia. Kunnon vauhtivedot vedenäärellä sänkipellolla. Kiitokset hevosenlainaajalle ja paikalle vierailumahdollisuudesta. Ja emännöinnistä ja upeasta seurasta ratsastuskaverilleni Anna-Mari Ahoselle. Ehkäpä joskus uudestaan. Mielellään.

Muutama soitto ja viesti on tullut illan Yhteislauluiltamista. Tiedoksi kaikille eli jokatapauksessa laulamme ja viihdymme Mikko Alatalon kanssa eli sateen sattuessa sisällä. Tervetuloa laulamaan kello 18 alkaen.

Kello 22.08 ja juuri Riihimäeltä kotiin. Nyt on pakko sanoa, että olen sanaton. Yllätitte täydellisesti. Päivällä pelkäsin, että tuleeko yhteislauluiltamiimme väkeä sateen pelottamana ketään, mutta tuli ja valtavasti. 150 makkaraa meni hetkessä ja lisäpenkkejä saimme kantaa lisää koko ajan. Olipa huikean hieno ilta ja vastaanotto yhteistyölle myös muutenkin mitä parhain. Ystäväni ja kollegani Mikko Alatalo veti illan luonnollisesti ammattimiehen ottein ja taisi tunnelma olla jopa parempikin kuin aikanaan Tammerkosken sillalla. Tai ainakin sama. Mutta kiitos teille kaikille jotka olitte mukana ja liitän tänne muutaman videon vielä tunnelmista. 

 

Kommentit