Keskiviikko, 24.01.2007

Blogi, keskiviikkona 24.01.2007

Tänään siis kuvauspäivä. Kuvaamme nettiin tulevan pidemmän esittelyvideon ja myös muita kuvamateriaaleja kampanjaamme varten. Myös tv-mainoksen kuvaukset hoidamme tänään. Pitkä päivä edessä, mutta mukavan porukan kanssa. Myöhemmin sitten paljastuu mitä kaikkea tulee.

Eilen vastailin jälleen muutamaan vaalikoneeseen. Niitä riittää, mutta hyvä niin – uskon, että herättävät lisäkiinnostusta vaaleja kohtaan ja ennen muuta nuoret ja muutkin netin aktiivikäyttäjät saavat helpolla tietoa. Samalla vastasin myös muutamien lehtien haastattelupyyntöihin ja kysymyspattereihin ja mm. Autourheilun kansallisen keskusliiton AKK:n jäsenlehteen AKK-Motorsportiin lähti vastaukset motorsport puolen kysymyksiin ja huolenaiheisiin. Lisäilen ne tuonne Kysy-sivulle minun vastauksien kanssa kun lehti tullut.

Moottoriurheiluväkeä on lähtenyt muutenkin liikkeelle upeasti. Kysymyksiä on tullut sähköpostiin viis-kuusi joka päivä Hanaa-lehden ja Offroad pro:n mainosten jälkeen ja tukiryhmäänkin on liittynyt koko ajan uusia moottoriurheilun harrastajia. Lehdet löytyvät lehtipisteistä eli kurkatkaapa ja ostakaa kotiin hyvä lehdet. Niin tuohon tukiryhmään liittymiseen. Hyvä niin sillä tällä motorsportsaralla paljon kysymyksiä missä valtiovallalla mahdollisuus hoitaa asiat hyvin tai sitten niin, että harrastusmahdollisuudet entisestään vaikeutuvat. Ja tärkeää on muistaa, että lajien harrastajat eivät ole niitä metsissä ”pörrääjiä” vaan harrastajia jotka noudattavat yhteisiä pelisääntöjä ja ovat suostuvaisia myös rajoituksiin, kunhan se tehdään yhdessä kestävällä pohjalla. Tässä ollut ongelmia ja niihin palaan myöhemmin täälläkin.

….

Keskustelu hallituspohjasta, mutta myös hallituksen muustakin rakenteesta jatkuu. Itse olen toivonut ja esittänyt, että uuteen hallitukseen saataisiin omaperheministeri. Olen herätellyt keskustelua ”otsikolla” perhe kaikissa politiikoissa. Tällä olen halunnut korostaa perheiden roolia ja nostaa perheet esille puhuttaessa sitten veropolitiikasta, terveydenhuollosta, koulutuksesta tai jopa teistä ja liikenteestä. Yksi sellainen vahvasti perheitä koskeva aihe tiestössä on esimerkiksi tänä päivänä kohtuuttoman heikolle hoidolle jäänyt kevyenliikenteenväylien rakentaminen. Tätä tarkoittaa toteamukseni ”Perhe kaikissa politiikoissa”. Mutta meidän puolueemme toivoo uuteen hallitukseen myös tutkimus- ja tiedeministeriä. Nykyisin tutkimus- ja tiedepolitiikka jakautuu kahden tai oikeastaan kolmenkin ministeriön vastuulle ja tällöin kokonaisvastuu hämärtyy. Eli sama ongelma kuin perheidenkin asioiden kanssa.

Asia nousee esille kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallströmin johdolla tehdyssä raportissa, missä uutta ministeriä esitetään ja pidetään huolestuttavana mm. sitä, että nykyinen hallitus on päättänyt jättää osan yliopistoissa eläkkeelle siirtymisen kautta vapautuvista viroista täyttämättä tuottavuuden parantamiseksi. Hallituksen toimien myötä ei tuottavuus kuitenkaan ole parantunut, vaan kaikkea muuta – mm. keskeyttäneiden määrä on noussut, opiskeluajat pidentyneet ja tutkimuksen taso pudonnut. Tässä ongelmakohta tai kohtia joihin puolueemme haluaa puututtavan.

….

Tukiryhmämme on kasvanut kovaa vauhtia. Lähiaikoina odotamme mukaan jo 400. tukijaa, kun virallinen tavoitteemme alunperin oli 365 tukijaa eli ei päivää ilman uutta tukijaa. Mukaan tukiryhmään voi liittyä etusivulla olevan lomakkeen kautta tai sähköpostilla tukiryhma@timoheinonen.fi.

Myös Kynästä -sivulla hieman uuttakin materiaalia. Mutta nyt siis minun kiiruhdettava pukemaan ja sitten kameroiden eteen 🙂

…..

Kello 19.58 ja hetki sitten kotiin. Tänään siis kuvasimme nettivideomme tänne kotisivuille. Sen julkistamisen aika on helmikuun puolella. Kannattaa odottaa 🙂

Aloitimme aamulla Lopen kunnantalolta. Samalla hetkellä sain suruviestin, että Aulis Kollin pitkäaikainen kunnallisvaikuttajamme oli nukkunut vain hetki aiemmin pois. Kunnantalon valtasi surun ilmapiiri. Vasta pari päivää sitten eli tämän viikon maanantaina Aulis pyysi eroa kunnanvaltuustosta. Sen hänelle myönsimme, mutta että tänään jo suru-uutisen saimme. Aulis muistetaan kunnassamme vahvana vaikuttaja – asiallisena ja osaava luottamushenkilönä – jolla oli vaikutusvaltaa ja osaamista pitää kunnan asiat järjestyksessä. Itse muista Auliksen jo lapsuudestani – silloin urheilukilpailuista ja hiihtokilpailuista missä hän oli perheensä kanssa aktiivisesti mukana – isänä ja vetäjänä – vapaaehtoisena. Sain myös itse tehdä Auliksen alaisuudessa töitäkin. Aulis teki pitkän elämäntyön Launosten ala-asteen johtajaopettajana ja rehtorina ja näkyi vahvasti ala-asteidemme yhteisissäkin tapahtumissa vahvasti. Johtajana ja työkaverina Aulis oli samanlainen kuin luottamushenkilönäkin – reilu, asiallinen ja osaava. Huumorintajuinen. Päälimmäisenä mielessä tänään ollut kiitollisuus – ja voimia Auliksen läheisille. Elämä on yllätyksellistä ja joskus epäreiluakin.

….

Kaikesta huolimatta meidän oli pakko jatkaa. Tv-ryhmä oli paikalla ja valot ja laitteet asennettu. Ensin kuvasimme kohtaukset Lopen kunnantalolla, sitten ulkokuvia Riihimäen keskustassa ja iltapäivällä koulutilanteita Lopen kirkonkylän koululla ja päivä päättyi mihinkäs muualle kuin ratsutallille. Yhdeksän tuntia ja siitä se 15 sekuntia sitten kasataan ja nettiin muutaman minuutin laajempi video. Sellaista tämä tv-maailma on. Se on tullut enemmän kuin tutuksi. Kiitokset vielä Johannalle, Jormalle, Miklelle, Erikalle, Niinille, Minnalle, Jarille ja upeille kolmasluokkalaisille kivasta päivästä.

Tuosta kuvaamisesta ja sen hitaudesta tuli vielä mieleen, että tänään aamulla sain myös viestiä Santapukin Sipeltä Lapista. Olemme tutustuneet Sipen kanssa Formula 3-kilpailuissa ja nyt Apulannan sakki on ollut kuvaamassa uutta musiikkivideotaan Lapin pakkasessa. Neljä päivää 14 tunnin päiviä ja -27 astetta pakkasta ja tottakai kesävaatteissa. Siitä sitten tulee yksi muutaman minuutin musiikkivideo. Sen tiedän, että upea ja viimeisen päälle siitä tulee, mutta kun miettii näitä työ ja kuvausmääriä niin… Se on tätä tv-maailmaa…

Niin ja tv:stä kun puhe niin satuitteko eilen katsomaan Ajankohtaista Kakkosta? Aika mielenkiintoinen yhteenveto nykyisen hallituksen virkanimityspolitiikasta. Herää kysymys onko paikat täytetty puoluekannan mukaan vai pätevyyden mukaan varsinkin kun kaikki paikkajaot menevät tasan keskustan ja SDP:n kanssa. Varmasti mukana osaavia ja päteviä ja oikeita valintoja, mutta voiko näin tasan mennä jos aina pätevin valitaan??? Ohessa linkki toimittaja Juha Ristamäen mielenkiintoiseen juttuun. Sen siis voi katsoa täällä netissäkin. Linkki siis: http://www.yle.fi/a2/. Katsokaa ja hämmästykää tai sitten ei.

….

Huomenna aamulla aikaisin Lappiin itsekin. Rallin SM-sarja käynnistyy perjantaina Tunturirallilla ja olen luvannut vielä SM-sarjan kaksi avauskilpailua juontaa ja selostaa. Nyt vielä pakkaamaan ja aamulla 7.35 lennolla Rovaniemelle.

Kommentit