Keskiviikko, 24.01.2007

Blogi, keskiviikkona 24.01.2007

Kokoomus ja keskusta estivät SDP:n eduskuntaryhmän yrityksen muuttaa eduskunnan valiokuntajärjestelmään niin, että tärkeimpien valiokuntien johtoon valittaisiin vaalien jälkeen vain hallituspuolueiden edustajia.
SDP:n ehdotus, kummallinen ehdotus, hylättiin lopullisesti keskiviikkona, kun kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat sopivat muutoksista valiokuntien valintatapaan. Samalla sovittiin, että eduskunnassa luovutaan 15 vuotta käytössä olleesta tavasta valita valiokuntien edustajat kahdelta listalta. Toisella listalla ovat olleet sosialistipuolueet SDP ja vasemmistoliitto ja toisella muut puolueet. Nyt siirrytään yhteen, kaikkien eduskuntaryhmien yhteiseen listaan.

Tähän asti keskusta ja kokoomus ovat joutuneet sovittelemaan pienten puolueiden kanssa sen, mihin valiokuntiin ne saavat niille laskennallisesti kuuluvat valiokuntapaikat. Uudessa järjestelmässä kaikki puolueet osallistuvat näihin neuvotteluihin. Järkevä muutos ja askel oikeaan suuntaan.

Nyt aamupala syöty ja kohti Helsinkiä. Lento Rovaniemelle lähtee kello 07.35.

….

Kello 12.30 ja juuri saimme hotellihuoneen täältä Rovaniemeltä. Aamulla tiet olivat jo kohtuullisessa kunnossa. Karhulle vielä olisi töitä ollut Kantatie 54:llä ja myös osittain moottoritielläkin. Toivotaan, että tiet saataisiin nyt jälleen kuntoon – vaikka talvi on ollut tällaista niin yllättävän paljon ollut vaikeuksia noiden teiden talvikunnossapidon kanssa. Yleisesti tasoa pitäisi saada korotettua. Esimerkiksi eilinen pieni, minusta ainakin aivan normaali, lumipyry laittoi kantatien sekaisin. Tässä olen talven mittaan keskustellut useammankin kerran muutaman alan ammattilaisen kanssa ja he ovat painottaneet sitä, että kunnossapidossa pitäisi enemmän puuttua asioihin ennakoivasti eli odotettavissa olevan lumipyryn alla pohjasuolaus jne. Myös nuo teiden reunojen auraaminen teiden kanalta olisi tärkeää. Nyt niitä ei ole putsattu lumesta vaan useammin vain suolattu ja niin sulatettu. No näin tiet pysyvät kosteina pitkään, auto saavat suolavettä ja tiet kuluvat enemmän kuin kuivina. Nämä sellaisia juttuja mihin pitäisi puuttua puhumattakaan pienemmistä valtionteistä. Toivotaan, että hommat alkavat pelata jälleen.

Rovaniemellä upeaa talvisäätä. Viime päivien kovat pakkaset antaneet ainakin hetkeksi periksi. Nyt alta kymmenen miinusastetta ja kuulakkaan kaunista muutenkin. Ralliteamit viimeistelevät nuottejaan huomenna alkavaan ralliin ja mekin varmistamme, että kaikki on kunnossa Mäntyvaaran ravikeskuksella, mikä muuttuu huomenna yleisöerikoiskokeeksi, huoltoparkiksi ja VIP-kyläksi. Siellä huomenna Hatakan Jarnon kanssa selotus- ja juontohommissa. Nyt paikkoja ja laitteita tarkistamaan.

Kello 19.30 ja päivä alkaa olla valmis. Laitteet ja paikat valmiina ja huomenna rallin SM-kausi alkaa.

Kommentit