Keskiviikko, 23.12.2009

Blogi, keskiviikkona 23.12.2009

Tänään saimme ihan oikeasti aika odotetun uutisen, kun pääministeri Matti Vanhanen kertoi jättävänsä paikkansa keskustan johdossa ensi kesän puoluekokouksessa. Eduskunnassa aihe on puhuttanut jo pitkin syksyä ja uudet nimet ovat keskusteluissa olleet vahvoilla. Uskon itse, että moni pitää Paula Lehtomäkeä hyvin varmana valintana paikalle. Varmana taidollisesti ja tiedollisesti ja myös monen mielestä valintateknisestikin. Itse en kuitenkaan aivan näin uskoisi. Uskon, että muutana nuori haastaja tulee mukaan kisaan ja heistä mielenkiintoisin on Tuomo Puumala. Puumala on kokenut keskustavaikuttaja ja osaava tekijä ja uskoisin, että hän toisi keskustan johtoon oikeanlaista draivia. Lisäksi Puumala ei ryvettynyt vaalirahakohuissa vastaavasti kuin muuten mielestäni vahvoilla oleva Antti Kaikkonen. En jaksa uskoa Kaikkosen mahdollisuuksiin enkä edes halukkuuteen tässä ja kaiken tämän jälkeen.

Erittäin varma valinta olisi myös EU-komissaari Olli Rehn, mutta en siihenkään usko että hän vaihtaisi painavan Eurooppa-salkkunsa kotimaan laukkuun ja siksi nostakin yhden mielestäni erittäin varteenotettavan nimen vielä esille. Hän on kansanedustaja Timo Kaunisto. Kaunisto on erittäin vahva nimi tälle paikalle ja nopeasti noussut keskeisille paikoille muutenkin. Kaimaan olen tutustunut eduskunnassa ja nyt viime aikoina erityisesti ympäristövaliokunnassa ja olen vakuuttunut. Kaunisto on koulutukseltaan keskustan johtoon ihanteellinen eli maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi ja kansanedustajan työn rinnalla edelleen myös aito maanviljelijä ja maatalousyrittäjä Laitilasta Varsinais-Suomesta. Varsinais-Suomen liiton maakuntavaltuusto puheenjohtaja ja Laitilan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja jne. Ikää 46 vuotta – ihanteellinen työura vielä edessä. Ja eduskunnassa vahva nousu nyt jo ulkoasiainvaliokuntaan (22.9.2009-) ja vahva osaaminen mainitsemassani ympäristövaliokunnassa ja EU-asioita hoitavassa Suuressa Valiokunnassakin tekevät hänestä nimen ja miehen jonka nostan erittäin korkeelle kun hallituskumppanimme ensi kesänä valitsee itselleen uuden puheenjohtajan ja uuden ykkösministerinsä. Kotisivuillaan kaima linjaa, että ”minulle läheisimpiä ja samalla painokkaimpia teemoja ovat: Suomalainen sivistys, työ ja yrittäjyys”. Toimii. Katsotaan osunko yhtään oikeaan.

Tässä vielä linkit kahden minusta varteenotettavimman nimen kotisivuille: www.timokaunisto.fi ja www.tuomopuumala.fi.

Tänään olen suuntaamassa vielä hieman töidenkin ja tapaamisten pariin Hämeenlinnaan. Samalla toki vielä viimeiset joululahjat kummilapsille tarkoitus löytää. Lopelta ja Riihimäeltä itseasiassa olen tänä vuonna ostanut lähes kaikki lahjamme. Ajattelin, että nyt näin taloustaantuman aikaan on vielä tavallistakin suurempi syy suosia lähellä toimivia yrityksiä ja näin myös tein. Yhden erinomaisen paikan voisin vielä teille blogini lukijoillekin vinkata vaikkapa tänään vielä hyödynnettäväksi. Se on mainio Suskan Savi-Heinäpuoti Lopella Joentaan kylässä Kantatie 54:n varressa. Olen vakuuttunut, että sieltä löydätte mukavat lahjata ystäville, tuttaville ja sukulaisille. Ja aitoa loppilaista käsityötä ja voin todeta, että vielä hieman liiankin edulliseen hintaan. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Kahvit tarjoan jos ette mitään lahjakonttiin sieltä löydä. Itse tässä reilun viikon aikana käynyt Suskalla jo kolme kertaa.

Mutta Hämeenlinnaan siis vielä tänään. Yksi peli on sellainen, että sitä ei Riihimäeltä eikä Lopeltakaan löytynyt ja katsotaan josko Hämeenlinna sen pukinkonttiin tarjoaisi. Samalla tuossa soittelin myös Veripalveluun. Harmikseni sain tietää, että vertani ei tällä kertaa pussiin huolitakkaan. Edellisestä luovutuksestani nimittäin on kulunut vasta 57 päivää ja 60 vuorokautta meidän miestän luovutusvälin oltava. Eli joulunpyhinä sitten voin taas ojentaa käteni.

Joulun pyhät nimittäin tyhjentävät todellakin Veripalvelun varastoja ja nyt kannustankin jälleen kerran täälläkin meitä kaikkia auttamistalkoisiin tälläkin saralla. Niin kuin tiedämme osa verituotteista kestää kovin lyhyen aikaa ja pyhien aikaan siksi erittäin tärkeää saada myös uutta verta. Esimerkiksi syöpähoidoissa käytetyt verihiutaleet säilyvät käyttökelpoisina vain viisi vuorokautta. Tänään siis vielä hyvä päivä auttaa ja antaa tällainenkin joululahja. Antakaa te ketkä nyt jo voitte. Aukioloajat eri Veripalveluihin ja osoitteet löydätte täältä:www.veripalvelu.fi. Itseasiassa näytti juuri nyt olevan Veripalvelun kotisivut nurin??? Toivottavasti toimivat jälleen pian. Hämeenlinnassa esimerkiksi erittäin mukava Veripalvelu ja erittäin mukava henkilökunta. Poiketkaahan.

Mutta nyt liikkeelle ja matkaan. Tänään illalla toivottavasti tonttujen paketit jo kuusen juurella odottamassa kummilapsiamme.

….

Mukava joulun aatonaatto takana. Nyt illalla kyläilemässä ja tonttujen paketteja hakemassa kävivät kummilapset perheineen ja olikin mukava tunnelma kun pikkuväkeä vipelsi nurkissa ja kuusen ympärillä. Mainioita ovat. Tänään muuten päivä Hämeenlinnassa. Palaveerasimme hieman 2011 asioista ja samalla ehdin tapaamaan myös muutaman ystävän ja hankkimaan vielä viimeiset joululahjatkin. Nyt kello jo yli yhdentoista ja huominen jouluaatto jo odottaa. Ovella.

Kommentit