Keskiviikko, 23.05.2012

Blogi, keskiviikkona 23.05.2012

Kesä se on ihmisen parasta aikaa. Ai, että tätä lämmintä onkin taas odotettu ja vielä pari päivää niin eikös sitten jo taas saa perisuomalaiseen tapaan valittaa, että on liian kuuma. Niinhän se menee ja nämä vuodet ajat ovat juuri sitä Suomen vuoden parasta. Kevättä aina odottaa ja kesää ja kyllä minä usein syksyäkin väriloistossaan ja sen perään tulevaa lapsuuden lumista talvela. Mutta nyt nautitaan auringosta ja Suomen suvesta.

Kiitos eilisistä viesteistä liittyen tuohon puunistuttamiseen. Moni innostuin kirjoitukseni perusteella asiasta ja toivotaan, että syyskuussa kun maailmanennätyksen teko jatkuu niin mukana on yhä uusia ja uusia kouluja ja päiväkoteja ja muitakin. Ottakaapa haaste siis vastaan ja ideoikaan erilaisia istutustalkoita. Ja onhan se muuten puu aikamoisen hieno lahja myös vaikkapa kevään ylioppilaalle. Mikäs olisi sen hienompi muisto tärkeästä päivästä kuin vuosi vuodelta kasvava tammi tai keväällä aina ylioppilaiden aikaan kukkiva tuomi tai kirsikka. Miettikääpä tänä keväänä tällaistakin vaihtoehtoa.

Tänään eduskunnassa aamusta aikaisin jatkamme. Valiokunnissa siis asioita etenemässä hyvää vauhtia, mutta vielä tarvitaan hieman aikaa ja lisää työtä. Tänään kuitenkin illalla yritän taas ehtiä keskiviikon tapaan ratsaillekin. Toivottavasti tämä yritys nyt toteutuukin.

Jytkyn jälkeen mätkyt.

Palkkapäivä siis on muuttumassa toisella ennätyksellä. Nyt näyttää perussuomalaiset olevan sellaisessa syöksykierteessä että ei ole sellaista ennen Suomessa nähty jos ei oltu jytkynkään kaltaista menoa. MTV3:n tuore gallup mittaa enää perussuomalaisille vain 5 prosentin kannatuksen ja luvut alkavat olla niissä mistä aikanaan nousukin alkoi. Itseasiassa nyt soinilaisilla on sama kannatus kuin RKP:llä.

Kolme suurta on jälleen tuttu trio. Kokoomus jatkaa suurimpana 23 prosentin kannatuksella ja sitten SDP 21% ja keskusta 20%. Ilman korjauskertoimia SDP:n kannatus on kuitenkin vain 16,5 prosenttia ja siellä saattaakin siis kyteä toinen mätky. Syksyn kuntavaaleista tulee siis supermielenkiintoiset.

Tämä kannatuskehitys näkyy muuten eduskunnassa jo kaikessa. Muista miten innolla perussuomalaiset aloittivat eduskuntatyön reilu vuosi sitten. Nyt into on lopahtanut istuntosalissa samassa tahdissa kuin kannatuskin ja osaa kansanedustajista ei ole pitkään aikaan näkynyt ja kuulunut. Ja toisaalta se missä he ovat kuuluneet ovat olleet erilaiset kohuotsikot ja jos ei itse edustajista niin sitten heidän avustajistaan. Kuulinkin, että ohje on ollut, että on parempi ettei tee mitään ettei tekisi mitään hölmöyksiä. No niinkin tietenkin voi aikaa kuluttaa.

Mutta katsotaan nyt miten pahaksi tilanne perussuomalaisten eduskuntaryhmän sisällä repeää. Nyt ainakin näyttää siltä, että joukko on jakaantunut ainakin kolmeen eri ryhmään ja niidenkin sisällä toimintaa ei ohjaa oikeastaan mikään yhteinen vaan mennään tyylillä ”niin nyt tuli mieleen”.

No vaaleihin on pitkä aika ja kaikkea voi tapahtua. Tehdään me oma työ hyvin ja katsotaan sitten mihin se riittää. Raveissakaan ei kannata sivulle paljon vilkuilla.

Päivä mennyt vauhdilla. Eduskunnassa valiokuntien kuulemisia ja täysistuntonta ja sitten illaksi jo Lopelle. Mökilläkin ehdin piipahtamaan pariin viikkoon ensimmäisen kerran ja illalla vielä ratsaillekin. Siinä hommassa meikäläisen hermo lepää ja ajatukset tuulettuu. Kiitos jälleen upean Homeroksen.

Laitetaanpa tämä pätkä tallilta tänne. Hurja-Ero ja Jallu! Aina silloin tällöin syntyy kaksikko joka valloittaa suomalaisten sydämet.

 

 

Kommentit