Keskiviikko, 23.01.2008

Blogi, keskiviikkona 23.01.2008

Eilen illalla avasimme tämän vuoden chat-tuokiot. Siirtyminen maanantailta tiistaille hieman rauhoitti liikennettä, mutta katsotaan jos jatkossa suosio näillekin tapaamisille palautuisi. Ainakin erilainen mahdollisuus ”tavata” ja keskustella. Onnistuu kotisohvalta 🙂 Laitan tuossa helmikuun alussa muutaman ajankohdan näkyviin ja jos kiinnostusta esimerkiksi koulujen luokilla tällaisille yhteiskeskusteluille esimerkiksi yhteiskuntaopintunneilla niin olen niissäkin edelleen käytettävissä. Ei muuta kuin rohkeasti ehdottomaan.

Aamun uutiset kertoivat, että Yhdysvaltain keskuspankin eilinen varsin kovakin päätös laskea ohjauskorkoa 0,75 prosenttia näyttää ainakin hetkeksi auttaneen. Alkuviikon pörssinotkahduksen vai liekö romahduksen jälkeen luottamus osakemarkkinoihin näyttää jonkin verran petraantuneen ja radiossa juuri kerrotiin, että heti aamusta Aasian pörssit ovat lähteneet kohtuullisen selväänkin nousuun. Tokiossa nousu noin 2,5 prosenttia ja Honkongissa nousu oli vieläkin reippaampaa. Oliko peräti hieman yli viisi prosenttia jos oikein kuulin.

Eilisten luottamusta lisänneiden Kataisen puheiden tueksi myös pääministeri Vanhanen on luonut uskoa, että maamme tilanne on tässäkin tilanteessa vakaa tai ainakin vakaampi. Vanhanen totes, että maamme talouskehitys jatkuu hyvänä. Mutta myönsi, että nopeimman kasvun vaihe on ohitettu. Samalla Vanhanen totesi, että jos tarvetta ilmenee niin maallamme on nyt paremmat mahdollsuudet myös veroelvytykseen. Hyvä niin.

Lueskelin tuossa aamulla myös Hämeen Sanomat kahvikupin ääressä. Hämeenlinna on minusta tehnyt erittäin hyviä päätöksiä viime vuosina ja yksi sellainen on ehdottomasti Verkatehtaan suuri hanke. Paikka on upea ja palvelee koko maakuntaamme ja taitaa maakuntarajat tässä asiassa jopa ylittyäkin. Aamuissa lehdessä mielenkiinto kiinnittyi suunnitelmiin rantapaviljongilla. Lehti kertoi, että kustannukset ovat kasvaneet, mutta pidän hanketta siitä huolimatta erittäin hyvänä kaupungin kannalta. Se toisi jo muutenkin erittäin viihtyisään Hämeenlinnan keskustaan paikan jossa myös vesi lähellä. Myös matkustajalaiturin uusiminen on sellainen hanke joka varmasti itsensä tuo takaisin – varsinkin nyt kun Hämeenlinnastakin tulee myös ”kesämökkikaupunki”. Järkevää tietysti on sekin, että nyt etsitään ja katsotaan vielä kerran suunnitelmat mahdollisten säästöjen saamiseksi. Näin pitää aina tehdä, mutta vääristä kohdista ei kannata säästää.

Tuosta maakuntarajat ylittävästä yhteistyöstä tuli mieleen… tai hymyilytti kun samaista lehteä luin. Hämeen Sanomat kertoi nimittäin, että Uudenmaan maakuntaviestit hiihdetään Hämeenlinnassa eli Hämeessä. Toivotaan, että tämä opettaa sen, ettei aina pohjoiseen katsominen ole pahasta. Niinpä 🙂

Tänään suuntaan Rovaniemelle. Nyt kuitenkin vielä aamusta töitä ja sitten Helsinkiin ja sieltä Rovaniemelle.

….

Kello 16.48 ja nyt jo talven keskellä. Itseasiassa oikein mukava olikin tänne tulla kun ei tuo talvi tahdo millään meille etelään ehtiä. Tunnin lento ja nyt jo Rovaniemellä. Työt odottavat.

Kommentit