Keskiviikko, 22.11.2006

Blogi, keskiviikkona 22.11.2006

Keskiviikko aamu ja kello 5.45. Tänään järjestetään Helsingissä Suomen Keskustan 100-vuotisjuhlaseminaari. Kovanluokan luennoitsijoita ylipuoluerajojen on mukana ja onkin erittäin mielenkiintoista päästä mukaan Lopen kunnan edustajana tilaisuuteen vaikka eri puolue päivää isännöikin.

Puolueemme Kuunnellaan Korva -kampanja on saanut huikean vastaanoton. Puhetta on riittänyt ja muut puolueet ovat olleet osittain jopa pelkkänä korvana kokoomuksen suuntaan ja vähintäänkin varpaillaan. Mitä seuraavaksi on tulossa?

Eilen kampanjamme nousi esille myös useassa puheenvuorossa eduskkunnassa. Eero Heinäluoman johdolla kansanedustajat innostuivat kommentoimaan puolueemme korvakampanjasta ja sehä on hyvä. Aihe on purrut ja tehhonnut.

Ensin meidän ryhmästä Kimmo Sasi herätti keskustelun haukkumalla ylimielisen hallituksen, joka ei kuuntelee kansaa. Sasi kehui, että onneksi kuitenkin kokoomuksella on korvat, ”jonne kansan sana tarttuu”.

Tähän eduskunnassa Liisa Jaakonsaari huikkasi väliin, että korvatulehdus siellä on.

Sitten Toimi Kankaanniemi uskoi, että Heinäluomallakin on korvat, mutta kyseli, toimiiko yhteys korvien ja sydämen välillä. Aika hyvä heitto Kankaanniemeltä.

Sitten Jaakonsaari vastasi, että hänen mielestä hallituksella kyllä on jotain korvien välissä ja siitä todistaa sekin, ettei hallitus ole lähtenyt aina vaalien alla aina nähtyyn kilpalaulantaan.

Sitten Heinäluoma avasi peliä kuunneltuaan aikansa oikeisto-opposition arvostelua. Heinäluoma totesi, että kokoomuksella korvat myös heiluvat.

Sitten ääneen pääsi meidän Ben Zyskowicz. Beni sanoi, että korvakampanjasta saa varmasti väännettyä monenlaista vitsiä. Zyskowiczin mielestä kilpailijat ovat vain huolissaan siitä, kun kokoomus ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana puolueena on myöntänyt, että poliitikoilla voi olla korjaamisen paikka juuri kansalaisten kuuntelemisessa.

Beni otti pisteet ja nosti tärkeimmän esille!

Jotain yritti demarien Piia Viitanenkin asiaa kommentoida – vitsikkäästi – mutta se siitä – kommenttikoneesta 🙂

……

Nyt kohti Helsinkiä kuuntelemaan mitä sanottavaa seminaarin alustajilla on 🙂 Ollaan pelkkänä korvana.

….

Kello 18.00 ja juuri kotiin Helsingistä Keskustan 100-vuotisjuhlaseminaarista. Marina Congress Center oli lähes täynnä väkeä ja ihmekkös tuo kun katsoo alustajien listaa.

Päivä alkoi aamukahvilla ja itse olinkin paikalla jo hyvissä ajoin heti kahdeksalta. Aamulla ehdin kuulumisia vaihtaa hyvin ennen seminaarin alkua kahvikupin ääressä ja yhdeksältä itse semma pääsi alkuun. Pääministeri Matti Vanhanen puhui alkuun Suomen tulevaisuudeen haasteista vuoteen 2017 peilaten mikä oli seminaarin tavoitevuosi – Suomen juhlavuosi. Vanhasen perään Eero Heinäluoma jatkoi ja täytyy kyllä todeta, ettäjäi Heinäluoma päivän kevyimmäksi anniltaan. Ei oikeastaan ollut demarien puheenjohtajalla mitään sanottavaa ja alustus meni ihmeelliseksi keskustan kosiopuheeksi. Taitaa siis demareita hieman pelottaa tulevat vaalit. Heikko esitys.

SAK:n Lauri Ihalainen oli jälleen yksi poliitikko ja piti perinteisen liturgiansa, mutta sitten rävätti hyvä. SITRA:n yliasiamiehenä nykyisin toimiva Esko Aho piti päivän ykkösalustuksen. Tuli sellainen olo, että tälle miehelle olisi vielä käyttöä vaikka missä. Puhui järkevästi, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Lounaalla kehuimmekin Ahoa. Ehkä rohkein esillenosto oli Ahon esitys tai ehdotus yliopistojen vapauttamisesta muidenkin kuin valtion omistukseen. Aho totesi, että se on menestymisen ja tehokkuuden ehto ja uskoi Sitrankin olevan varmasti kiinnostunut tällaisesta. Ahon mielestä valtion tiukka ”valta” haittaa nyt yliopistojen kehittymistä ja nopeaa reagointia ja muutosta ja totesi, että nyt tehdään ratkaisuja yliopistomaailmassa 2017 vuoden aikoihin ja nykymallilla ei pärjätä. Aho totesi, että esitys varmasti aiheuttaa keskustelua ja ärtymystäkin, mutta kokeneena ja maailmaa nähneenä hän oli vakuuttunut esittämästään. Minusta tutkimisen arvoinen esitys.

Aholle siis päivän pisteet koko esityksestä mikä oli ammattilaisen puhe.

No aika lähelle Ahon kanssa nostaisin kyllä myös Elinkeinoelämän keskusliiton Christopher Taxellin alustuksen aiheesta Menestyvät yritykset – hyvinvoinnin perusta. Vahva faktoihin perustuva esitys, missä otettiin myös kantaa. Tärkeitä nostoja mitkä poliitikkojen pitäisi ottaa vakavissaan. Lupaan.

Muita alustajia olivat Michael Hornborg eli MTK:n puheenjohtaja, Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki, Suomen Panki johtokunnan jäsen Sinikka Salo, meidän EU-edustaja Alexander Stubb ja Tanja Saarela, Paavo Väyrynen ja EU-komissaari OIli Rehn.

Stubb on aivan loistava Eu-edustaja. Täydellinen asiantuntija ja osaaja. Lounaalla ehdin hetken myös Alexin kanssa jutella ja puhuimme lähinnä tulevista kampanjoista ja Vanajanlinnan seminaaristamme. Kerrotaan myöhemmin, jos…

Stubista eräs keskustalainen totesi, että ”Tuleva ministeri”. Minä totesin, että ei taideta kelvata hallitukseen. No siinä samassa selän takana seisoikin keskustan tuorehko puoluesihteeri Jarmo Korhonen. Naurahti kun kuuli keskustelumme ja totesi :”Katsotaan”. Niinpä.

Kaiken kaikkiaan kova päivä. Pitkä, mutta paljon asiaa. Kiitokset siis kutsujille tai lähettäjille. Ammennan tietoja varmasti jatkossa.

….

Ai niin toimen Esko Ahon alustuksen tärkeä nosto oli omassa kampanjassanikin näkyvä sähköisten palveluiden kehittäminen. Aho totesi, että Suomen tulisi olla tällä sektorilla maailman ykkönen, kun Suomessa siihen olisi mahdollisuuksia koko kansan osalta. Aho totesi, että 7 vuotta Suomessa on pohdittu esimerkiksi sähköisten reseptien käyttöönottoa – seitsemän vuotta! – Muut maat ovat ajaneet ohi, kun Suomi miettii. Aho toivoi toimenpiteitä.

Nyt päivän lehdet ja sitten ratsastustunnille. Huomenna pitkäpäivä. Aamusta hallintojohtajakandidaattien jatkokäsittelyä, sitten hieman aikaa hiuksille ja sitten Vanajanlinnalle työpalaveriin. Illalla huomenna Vaalistartti kotoa -tilaisuus Lopen valtuustosalissa mihin odotan sitten runsaasti väkeä. Katsotaan saanko pettyä 🙂

…..

Kello nyt 20.44 ja juuri ratsastustunnilta kotiin. Laukkaharjoituksen jatkuivat ja hieman kehujakin tuli jälleen. Mukava tunti ja jälleen saatiin kunnon hiki päälle sekä Räpylle että Heinoselle.

Tukiryhmä kasvaa mukavaa tahtia. Teamin tavoite Ei päivää ilman tukijaa eli 365 tukijaa vuoden aikana etenee hyvin. Hausjärven Lundian tilaisuuden jälkeen Hausjärveltä tullut myös uusia tukijoita ja tänään yhdistyksen uusi ensi vuoden puheenjohtaja Kyösti Arovuori liittyi myös joukkoihimme. Tärkeää asiantuntemusta maataloupolitiikasta.

Maanantaisen Hausjärven tilaisuuden jälkeen on tullut useampikin sähköpostiviesti missä on toivuttu jatkoa tilaisuudessamme käymälle keskustelulle. Se tulee jatkumaan ja olen myös tehnyt yhden vaalilupauksenkin tai oikeastaan kaksi. Ensimmäinen on Lopen kokoomuksen periaate numero yksi – ehdokkaamme Lupaavat aina tehdä parhaansa. Sen minäkin lupaan. Ja toisena olen luvannut pitää aktiivista yhteyttä kuntiin myös tulevaisuudessa tapahtuu sitten mitä tahansa. Tätä kuuntelua ehdokkailta, kunnallispolitiikoilta ja ennen muuta kansanedustajilta on toivottu. Jotenkin näytää tuota aikaa löytyvän aina vaan juuri ennen vaalia 🙂

Nyt kotona. Tänään mukava koti-ilta. Saunaan ja sohvalle. Kiitos.

Kommentit