Torstai, 23.11.2006

Blogi, torstaina 23.11.2006

Tänään Vaalistartti kotoa -tilaisuus Lopella kunnan valtuustosalissa kello 19.00. Toivotan Teidät kaikki blogini lukijat lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen mikä ei ole perinteistä politiikan puhemyllyä vaan luvassa hymyä ja nauruakia. Mutta tottakai painavampaakin asiaa. Sopivassa suhteessa. Tilaisuus on avoin kaikille yli puoluerajojen ja toivotaan, että sali täyttyy.

….

Nyt kello 7.05 ja juuri ylös. Tänään aloitan päivän kunnantalolla uuden hallintojohtajan valintaprosessin jatkolla. Hakijoista on jatkoon seuloutunut nyt kolme hyvää hakijaa ja tänään jatkamme asian käsittelyä. Ennen illan tilaisuutta pitäisi ehtiä vielä Hämeenlinnaan Vanajanlinnallekin työasioihin. Ensi vuoden tapahtumat lähestyvät mm. Vanajanlinnaralli ja näistä palaveeraamme tänään.

….

Eilen Helsingissä pöytäkeskusteluissa esille nousi pienten kuntien taloustilanteetkin vahvasti. Olikin mukava puhua tärkeästä asiasta keskustalaisten kanssa aina heidän puoluetoimiston väkeä myöten. Haasteita tällä taloussaralla riittää tosin myös isommilla kunnilla ja kaupungeillakin.

Erikoissairaanhoito on iso asia ja sellainen mikä yllättää ja menot kasvavat koko ajan. Toinen tällainen on erilainen vakava puuttuminen lasten tilanteeseen tai kehitykseen. Nyt ollaankin paraikaa uudistamassa lastensuojelulakia ja sen uudistuksen odotetaan vähentävän huostanottoja. Päätäntävalta huostaanotossa siirretään uudessa laissa. hallinto-oikeuksiin.

Viime vuonna valituksia huostaanotoista tehtiin koko maassa yli tuhat. Ja tämä kertoo siitä, että valitusten määrä on kasvanut suhteellisesti vielä enemmän kuin huostaanottojen määrä. Viime vuonna huostaanotettuna oli yli 9 000 lasta. Määrä on huolestuttavan suuri ja jälleen ennaltaehkäisevä työ – perhetyö ja kasvatustyö nousee mieleeni. Siitähän olen viime päivinä puhunut enemmän, mutta en todellakaan tarpeeksi.

Mielenkiinnolla sitten odotan mitä uusi lastensuojelulaki tuo tullessaan. Uudistuksen tarkoitushan on ennen muuta vähentää huostaanottoja ja parantaa perheen oikeusturvaa. Mutta parantaako se ongelmaa mistä huostaanotot ovat johtuneet? Se huolettaa minua. Kaunistaako siis vain tilastoja ja vähentää ”menoja”, mutta puuttuuko ongelmaan lainkaan?

Prosessit ovat vaikeita. Pitää aina muistaa kuitenkin lasten etu ja oikeudet. Turvata kaikille turvallinen ympäristö kasvaa ja kehittyä. Ennaltaehkäisevää työtä ei siis saa unohtaa.

….

Nyt Aamupostin ja lehtien kimppuun. Kohta kunnantalon kautta töihin.

Eilen illalla sain jälleen mukavan sähköpostin. Tampereella pääpaikkaansa pitävä yksi maamme suurimmista päivälehdistä Aamulehti lähestyi ja pyysi lupaa saada lainat osia blogistani sunnuntain Asiat-liitteeseen. Mielenkiintoisen valinnan olivatkin tehneet ja poimineet. Julki tuo osuus Aamulehdessä tulee siis ensi sunnuntaina.

….

Aamun kunnan neuvottelu takana. Kävimme läpi hallintojohtajan valintaprosessia ja hyvältä näyttää. Saamme kuntaamme hyvän hallintojohtajan jatkossakin. Palataan asiaan kun asia tulee esityslistojen kautta julkiseksi. Kun ihmisistä kyse niin pelisäännöt valmistelunosalta tällaiset. Tottakai.

….

Päivän palaveri Hämeenlinnassa Vanajanlinnassa meni nopeasti. Olen hoitanut Vanajanlinnarallin juonnot kilpailun alusta asti ja nyt juttu lähinnä sen tyyppistä, että samalla tavalla kuin viime vuonna – muutetaan sitä vain hieman näin. Kilpailu ajetaan siis ensi tammikuussa ennen SM-sarjan alkua ja teemme samalla tapahtumasta oman tv-ohjelman MTV3:lle. Mukana hommissa siis ainakin juontopuolella Hannula Jussi ja Hatakan Jarno kanssani ja tv-tuotannossa kuvaajia ja sen semmoista. Mielenkiintoinen viikonloppu tulossa, kun mukana jälleen mm. Mika Häkkinen, Mika Salo ja nyt uutena Jyrki Järvilehto. Samana viikonloppuna rallin yhteydessä pidämme myös oman seminaarimme linnalla, minkä järjestelyissä linnan isännät vahvasti mukana. Tänään palaverissa mukana myös Pykälistön Juuso, joka vastaa rallin käytännön jutuista ja niin onhan mies mukana tukiryhmässämmekin 🙂

….

Työpäivän jälkeen ehdin hetken hengähtää kotona ja sitten valtuustosaliin Vaalistartti kotoa -tilaisuuteen. Kävijämäärä oli täydellinen yllätys. Lähes 100 ihmistä ja valtuustosali pullollaan. Oli kavereita, oli ystäviä, oli tuttuja ja oli tuntemattomia. Entisiä opettajiani. Uskomaton juttu.

Palaute tilaisuudesta oli hyvä. Tiivis juttu mikä alkoi entisten oppilaitteni kuoroesityksellä ja olinhan minäkin päässyt mukaan sanoituksiin. Kiitos Tovelle ja kuorolaisille.

Tämän jälkeen kerroin hieman teemoista ja vaaliaiheistani ja sitten saliin tulikin yllätysohjelmaa. Lahjakas nuori 17-vuotias loppilainen imitaattori Joni Lähde marssi saliin tuoden paikalle mm. Martti Ahtisaaren, Tarja Halosen, Kimi Räikkösen ja mikä upeinta myös paikalla aitonakin olleen entisen rippipappini hyvän ystäväni Ilkka Papin. Aivan ihastuttava veto. Ja pääsinhän minäkin tanssimaan hieman Aira Samulinin kanssa.

Tämän jälkeen Riku esitteli hieman kampanjan etenemistä ja sitten oli aikaa vapaalle sanalle. Rohkaisevia sanoja tuli kokeneilta konkareilta, hyviltä ystäviltäni ja neuvoja ja ohjeitakin. Niitä toivonkin saavani läpi kampanjan ja läpi elämän. Aina pitää ottaa opiksi ja kuunnella toisia.

Nyt kello 22.15 ja juuri kunnantalolta kotiin. Hyvä mieli jäi ja tervetuloa uusille tukijoille mukaan tuiryhmään. Tästä on ilo jatkaa.

Kommentit