Keskiviikko, 22.09.2010

Blogi, keskiviikkona 22.09.2010

Kello jo kohta kuusi ja uusi aamu. Tänään aamusta suuntaamme Kanervan Ilkan kanssa Riihimäelle tutustumaan käytännössä haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen ja siihen liittyviin laitteisiin. Koko homma on mennyt niin päälaelleen ja hulluun suuntaan, että päätimme nyt ottaa lusikan osaltamme myös kauniiseen käteen. Tänään aamusta tutustumme Clewer-nimiseen järjestelmään Riihimäellä ja sitten päivällä etenemme aiheessa myös eduskunnassa. Eilinen tiukan paineen alla keskustalaisen ympäristöministeri Paula Lehtomäen lupaamat korjaukset jätevesiasetukseen ovat oikeansuuntaisia, mutta toki vielä riittämättömiä. Katsotaan mitä päivä tuo tullessaan.

Illalla sitten kaiken eduskuntatyön jälkeen menen seuraamaan mielenkiintoista Vintage-juhlapukugaalaa. Jukka Rintala ja Matti Vaskelainen kutsuivat minut mukaan ja mukava mennäkin sillä kyseessä hyväntekeväisyystapahtuma rintasyöpäasian eteen Roosa-nauhan nimissä. Mutta sitä ennen monenlaista.

….

Aamulla äärimmäisen mielenkiintoinen vierailu Riihimäelle. Ilkka Kanervan kanssa saimme tutustua Clewer Oy:n uusimpiin innovaatioihin ja tältä jätevesien puhdistamisen saralta voisi vaikkapa odottaa yhtä uutta pikkunokiaakin Suomeen. Äärimmäisen mielenkiintoista uutta tekniikkaa ja näyttäisi siltä, että myös sellaista millä jätevesiasetuksemme kovat vaatimuksetkin täytetään. En nyt ryhdy tässä sen laajemmin asiaa esittelemään, mutta kannattaa kurkata nuo firman kotisivut: http://www.clewer.com/.

Riihimäeltä sitten Helsinkiin ja ensin ympäristövaliokunta mm. vesilain uudistamisen parissa ja sitten sivistysvaliokunta kansanopistojen rakentamishankkeiden parissa. Nyt hetki aikaa ja ajattelinkin suunnata päiväkahville KEPA:n kanssa.

….

Täysistunnon jälkeen suuntasin sitten Pörssisaliin. Siellä tänään Roosa Nauha -keräyksen tämän vuoden yksi aloitustilaisuus, kun Satu Tiivola ja Jukka Rintala avasivat uuden keräyksen upealla iltapukunäytöksellä. Jukka Rintalan ja Matti Vaskelaisen käsiala näkyi upeasti tilaisuudessa ja Miss Suomen Viivi Pumpasen ja Susanna Turjan johdolla esiteltiin meille toinen toistaan upeampia iltapukuja eri vuosikymmeniltä. Hienoja pukuja aina 50-luvulta lähtien ja tietenkin upea hetki oli kun lavalle saatiin mm. Riitta Uosukaisen ylväitä juhlapukuja ja lopuksi Leena Harkimon itsensä kantamana yksi hänen Jukka Rintalan Linnanjuhlien luomuksista vuosien varrelta. Nyt iltapuvut esillä ja sitten hyväntekeväisyyshuutokauppa, missä puvut myydään rintasyöpätyön hyväksi. Roosa Nauha -kampanja on siis jälleen liikkeellä tärkeän asian puolesta. Rintasyöpähän on suomalaisten naisten yleisin syöpä. Joka vuosi lähes 4500 naista sairastuu siihen ja sairaus koskettaa näin ollen monia meistä paitsi potilaina, myös omaisina ja läheisinä ja ystävinä. Onneksi suomalainen osaaminen maailman huippua tässäkin ja varsin hyviä tuloksia saatu. Mutta apua ja rahaa tarvitaan. Kannattaa siis tutustua nyt huutokaupattaviin iltapukuihin. Mukana Satu Tiivolan useampi upea iltapuku, kollegani Sirpa Asko-Seljavaaran Linnanjuhlien asu, Katrihelenan iltapukuja jne. Laitan kuvia tännekin huomenissa.

 

 

Kommentit