Keskiviikko, 22.06.2011

Blogi, keskiviikkona 22.06.2011

Jälleen eduskunnan hytissä. Eilisillan ukonilma muuttui aikaisen aamun auringonpaisteeksi Lopella, mutta se kauneus piti sitten jättää taakse pian. Nyt työhuoneessa siis kirjoitustöitä ja sen semmoisia ja kokouspäivä aloitetaan tänään ulkoasiainvaliokunnalla. Normipäivä siis.

….

Tänään historiallinen päivä. Suomi sai kokoomuslaisen pääministerin ja vahvan kokoomusjohtoisen hallituksen. Hetki sitten äänestimme pääministeristä ja Jyrki Katainen sai tehtävään vankan tuen eduskunnalta. Itse uskon, että epäilyistä huolimatta nykyisestä hallituksesta tulee vahva toimija vaikeille vuosille. Sen sijaan en ole lainkaan varma siitä kuinka kauan vasemmistoliitto matkassa pysyy. Jos nyt veikkaan, että viimeistään kolmen vuoden päästä hyppäävät pois vaalit silmissä, niin katsotaan olenko väärässä. Tänään jo Paavo Arhinmäen joukot täysin sekaisin eduskunnan äänestyksessä ja äänestivät uutta hallitusta vastaan. Samaan aikaan talolla vahvoja huhuja ja keskusteluja siitä, että puolueen eduskuntaryhmä on hajoamassa. Toisen huhun mukaan muutama kansanedustaja neuvottelee jo siirtymisestä perussuomalaisiin ja toisen huhun mukaan eduskuntaan on syntymässä toinen vasemmistolainen eduskuntaryhmä työnimellä periaatteelliset vasemmistolaiset. No minun veikkaukseni vasemmistosta tuo mitä edellä totesin. Ryhmä hajoaa, mutta valtaosa jatkaa kolmisen vuotta hallituksessa. Jos siihen asti heidät mukana pidetään.

Mutta tästäkin huolimatta siis uskon, että nykyisestä hallituksesta tulee vahva toimija ja vaikka sixpackistä kaataa yhden tölkin pois niin vielä senkin jälkeen juotavaa riittää monelle. Nyt jatkamaan töitä.

 

Kommentit