Torstai, 23.06.2011

Blogi, torstaina 23.06.2011

Eduskunnassa tänään enää ennen juhannusta vain puhemiesten vaalit. Ben Zyskowicz jätti tehtävän vaikka hänellä olisi ollutkin siihen jatkonkin kannalta paljon kannatusta. Nyt tehtävän otti kuitenkin SDP:n johtaja Eero Heinäluoma ja nähtäväksi jääkin asemoituuko Heinäluoma perinteiseen epäpoliittiseen paikkaan puhemiehenä vai jatkuuko pelaaminen ja SDP:n todellinen johtaminen sieltäkin käsin. Sitä tänään eduskunnassa pohdittiin useammassakin pöydässä ja toimittajat pohtivat onko koskaan puhemiehenä ollut pahemmin poliittista henkilöä siis sanan negatiivisessä mielessä. Katsotaan pääseekö Don Eero karvoistaan.

Meiltä varapuhemieheksi valittiin kokenut ryhmyrimme Pekka Ravi, joka varmasti tässäkin tehtävässä rakentava ja koko eduskunnan etua ajatteleva puhemies. Ravin valinta saikin Heinäluomaa vahvemman kannatuksen ja tuen myös kansanedustajien äänestyksessä. Sekin kertoo jotain miesten eroista.

Mutta toivotaan, että puhemiehistö löytää oman perinteisen paikkansa ja ryhtyy tehtäväänsä sen vaatimalla arvokkuudella. Se on koko kansanvallan etu.

Päivä siis näiden valintojen parissa ja ryhmäkokous vain lisäksi. Ryhmässä teimme viimeiset muutokset valiokuntien paikkajakoon. Sisäministeri Anne Holmlund siirtyi nyt lakivaliokunnan johtoon ja minulle annettiin kokoomuksen ympäristövaliokunnan työn johto. Mieluisa tehtävä minulle ja hienoa saada lisää vastuuta. Ensi viikolla pitäisi sitten valita vielä työryhmällemme sihteeri ja sitten pääsemmekin ympäristöpolitiikankin parissa täyteen työn touhuun. Ensi viikolla jo ensin hallitusohjelman käsittely ja lisätalousarvion käsittely ja siitä kesätauon jälkeen eteenpäin. 

Mutta nyt aika rauhoittua kohti juhannusta. Hieman ainakin täällä Hämeessä nyt sateista ja tuulista, mutta toivotaan, että huomenna jo helpottaisi. Keskikesää kaikille.

 

 

Kommentit