Keskiviikko, 20.06.2012

Blogi, keskiviikkona 20.06.2012

Vielä viimeiset puheenvuorot ja sen jälkeen ”Valtioneuvoston tiedonanto eduskunnalle kuntauudistuksen etenemisestä” valmis. Huomenna vielä äänestämme tästä tiedonannosta ja sen jälkeen uudistus etenee eduskunnan tukemana tai sitten ei. Huomenna siis eduskunta pääsee sanomaan mielipiteensä rakenneuudistuksesta ja sen suuntaviivoista. 

Itse pidin tätä menettelyä erittäin tärkeänä. On tärkeää tietää onko kuntauudistuksella eduskunnan tuki ja sen jälkeen sitten työ voi edetä kuntien johdolla. Syksyllä toinen kuulemiskierros kunnille ja niiden askelmerkkien mukaan edetään. 

Sillä fakta on se, että vain kunnat voivat tehdä itse onnistuneen kuntauudistuksen. Se ei voi eikä saa perustua pakkoon eikä sellaista kannata ylhäältä päin sanella. Vaan nimenomaan näin keskustellen ja yhdessä kuntien kanssa.

Päivä siis mennyt todella nopeasti. Aamulla päätösasioita nippu meillä vielä ulkoasiainvaliokunnan kokouksessa ja lounastauolla sitten ehdin piipahtaa myös Sanomatalossa verenluovutuksessa. 78. kerran ojensin käteni ja kannustan jälleen teitä kaikkiakin mukaan. Juhannuksena valitettavasti verta jälleen todennäköisesti tarvitaan paljon. Toivotaan kuitenkin, että ei, mutta varaudutaan siihenkin. Käykäähän siis vielä tekin vaikkapa huomenna ojentamassa käsi avuksi. 

Mutta huomenna vielä eduskuntapäivä. Kreikkassakin näyttää hallitusneuvottelut etenevän ja ensi viikoksi jo sovittu ulkoasiainvaliokunnankin kokous voitiin peruuttaa. Mutta ollaan valppaana, seurataan tilannetta, toivotaan parasta ja varaudutaan pahimpaankin.

 

Kommentit