Torstai, 21.06.2012

Blogi, torstaina 21.06.2012

Eduskuntaan vielä tänään aamulla. Eduskunta ottaa nyt kantaa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen tarpeellisuuteen ja suuntaviivoihin. Tänään siis tärkeä päivä tämänkin takia. Toivotaan, että palvelut, eli hyvät lähipalvelut, asetetaan nyt rakenteiden ja hallinnon edelle. Eikös sen niin pitäisi aina ollakin.

Mutta nyt eduskuntaa kohden ja muutama tunti vielä äänestyksiä ennen kesätaukoa. Joka sekin tosin saattaa tänä suvena Euroopan talouskriisin myötä katketa. Se selviää sitten.

Eduskunta antoi vahvan tuen kuntauudistukselle. Itse ajattelin, että muutamia hallituspuolueidenkin kansanedustajia olisi uudista vastaan, mutta myönteisenä yllätyksenä kaikki kuuden hallituspuolueen kansanedustajat antoivat yksimielisen ja täyden tuen uudistukselle. Se oli tärkeä viesti myös uudistusta johtavalle kuntaministeri Henna Virkkuselle, mutta myös jokaiselle suomalaiselle kunnalle siitä, että eduskunnassa ollaan aidosti huolissaan lähipalveluiden tulevaisuudesta.

Muut äänestykset menivät selvin numeroin nurin. Lähinnä perussuomalaisten muutama kansanedustajat oli tehnyt valtavat menolisäys esitykset mitä erilaisempiin kohteisiin. Mutta onneksi tarkan euron linja voitti näissäkin äänestyksissä.

Nyt kotia kohden ja juhannuksen viettoon. Istuntotaukokin tästä alkaa ja jään odottamaan kumpi iltapäivälehdistä ehtii ensin tehdä jutun meidän kansanedustajien ”superpitkistä lomista”. Kumpa sellainen joskus olisikin. Nytkin kesä aikalailla täynnä ja monenlaista. Palataan niihin.

Mutta nyt Loppi!

Kommentit