Keskiviikko, 19.10.2011

Blogi, keskiviikkona 19.10.2011

Eilinen Helsingin Sanomien Presidenttigallupi vahvisti edelleen sitä käsitystä, että vaalien todellinen kilpailu käydään Sauli Niinistön ja Timo Soinin kesken. Eilinenkin HS lupaili sitä, että toista kierrosta ei edes tarvittaisi, mutta siihen en itse usko vaikka toki niin toivonkin. Niinistön kannatus on nimittäin niin vahvaa kaikissa puolueissa ja koko maassa. 

Mutta kakkoseksi näyttää nyt vakuuttavasti kirivän perussuomalaisten Timo Soini. Kakkospaikkakin oli jonkinlainen jytky. SDP:n Paavo Lipponen ei sen sijaan enää näytä innostavan edes omia ja Niinistön kannatus on jopa demarien keskuudessa suurempaa. Myös Paavo Väyrysen kannatus näyttää jäävän Soinin jalkoihin eikä Pekka Haavistonkaan yllätykselle näytä löytyvän riittävästi tukijoita. Se kortti tosin kannattaa pitää mielessä ainakin hetken.

Mielenkiintoinen tästä talvesta tulee. Presidentinvaalit tulevat värittämään keskustelua varmasti ja nyt punnitaankin todenteolla se kenestä on koko maamme presidentiksi. Sen eteen tulemme tekemään hartiavoimin töitä ja upeaa on ollut huomata sekin, että jos myös monet keskustalaiset ja myös kristillisdemokraatit ovat lähteneet Niinistö matkaan. Presidentintekijöitä me tarvitsemme kaikista puolueista. Olet siis tervetullut mukaan ja helpoiten se onnistuu www.niinisto.fi. Klikkaapa sinne.

….

Aikainen herätys tänäänkin. Työmatka kohta edessä ja eduskunnassa kolme valiokuntaa ja täysistunto. Siinä yhdeksi päiväksi kokouksia. Ja mahtuuhan sinne vielä muutakin.

Kello 20.30 ja juuri kämpille. En edes muista koska viimeksi täällä yötä olin, mutta nyt pitkä ilta Helsingissä ja vielä huomenna aikainen palaveriaamu. Salissa tänään keskustelimme mm. perustuslain muutoksesta ja valiokunnissa käynnistimme budjetin käsittelyä. Olikin mielenkiintoista kuulla uutta ympäristöministeriä Ville Niinistöä ympäristövaliokunnassa ja saimmekin hyvän pohjan jatkokuulemiselle. Muutamia kipupisteitä ympäristöpuolenkin budjetissa on ja sellaisiakin joita tässäkin taloustilanteessa voidaan hieman korjailla ja tasoittaa. Katsotaan mitä saamme aikaan. Pidän teidät ajantasalla.

Sitten yksi tapaaminen taito- ja taideasioiden parissa ja sen perään vielä hieman viihdettäkin kun politiikantoimittajat Pekka Ervasti ja Timo Haapala julkaisivat vuositeoksensa Kuka Mitä Häh. Hauska kirja jälleen ja moni juttu sai hymyn huulille. On hyvä, että hieman huumoriakin raskaisiin aikoihin mahtuu. Kannattaa lukaista jos politiikan koukerot ja maailma kiinnostaa ja sitä seurailet. Monta hyvää sisäpiirinkin juttua. Enemmän ja vähemmän totta. Mutta katsotaan nyt mikä koira ensimmäisenä älähtää. Eikös se ole varma merkki siitä, että osui ja upposi. Odotellaan.

Päivän mielenkiintoinen uutinen tuli perussuomalaisilta. Viime viikolla persut lupasivat eduskunnan budjettikeskustelussa, että heidän varjobudjettinsa on tasapainossa. Siis kun arvostelivat, että hallituksen budjettiesitys velkaannuttaa maata noin 7 miljardia niin he lupasivat, että tänään julkistettu heidän esityksensä on tasapainossa. Itse vielä oikein varmistin, että ymmärsin heidän puheensa ja sain vahvistuksen useammalta, että kyllä, heidän esityksessä menot ja tulot ovat tasapainossa ja lisävelkaa ei oteta. No mitä tänään populistipuolue sitten antoi. Aivan saman esityksen lainanottomäärältään kuin hallituskin ja hieman lisää sinne ja tänne. Siis täyttä sanahelinää oli viime viikon puheet isossa salissa ja tämän päiväinen mustaa valkoisella. Kannattaa kurkata eduskunnan pöytäkirjat ja huomata puheiden ja tekojen räikeä ristiriita. Mutta niinhän se populistipuolue toimiikin. Puhutaan tänään tätä, huomenna sitä ja tehdään sitten jotain aivan muuta jos tehdään sitäkään. 

Mutta monenlaisia puolueita maahan mahtuu ja ehkäpä se on hyväkin niin. Huomenna aamusta yksi tapaaminen merenkulun rikkidirektiivin parissa ja siitä eduskuntapäivää torstain tapaan eli kyselytuntia ja ryhmäkokousta. Illalla sitten vielä Lopella Joentaan koulun 100-vuotisjuhlat. Upea ja elinvoimainen koulu ja hieno päästä juhliin mukaan. Itseasiassa itse uskon, että 10 vuoden sisällä vielä laajennammekin tätä koulua. Joentaan alue kasvaa kovaa vauhtia ja toivottavasti uuttakin tulossa vielä. Katsotaan.

 

Kommentit