Keskiviikko, 18.07.2007

Blogi, keskiviikkona 18.07.2007

Keskiviikko 18.7. ja t√§n√§√§n jatkamme eduskuntavaalien alla alkanutta Korva kiertuettamme Porissa. Ensin kokoonnumme puolueiden HydeParkiin Porin Eetun aukiolle kello 10.15 alkaen ja t√§m√§n j√§lkeen jatkamme p√§iv√§√§ Korva -kiertueen merkeiss√§ Porissa ja Porin Jazzeissa. Nyt kello 6.20 ja aika hieman sy√∂d√§ ja l√§hte√§. N√§hd√§√§n mahdollisesti…

….

Tuulinen päivä Porissa takana. Aamulla kun lähdimme Poriin näytti sää vielä vakuuttavalta, mutta Forssan jälkeen pikkuhiljaa pilvet lisääntyivät ja tuuli koveni ja Poria pyörittikin jo aikamoinen meripuhuri. Aloitimme kello kymmenen Suomi Areenan ohjelman Eetun aukiolla puolueiden Hyde Parkilla. Mukana oli kaikki eduskunnan puolueet lukuunottamatta Perussuomalaisia ja meiltä lisäksi puolen kymmentä muutakin kansanedustajaa ja panelistimme Koskisen Jarin tukena. Esille Satakunnan Kansan politiikan toimittajan Juha Ståhlen vetämässä puolueiden Hyde Parkissa nousi reilun kahden sadan hengen yleisön edessä tutut teemat. Oppositio kyseli ja ihmmetteli miksei kaikki korjaantunut heti vaaliyönä ja hallituspuolueet hykertelivät tyytyväisyyttään uudistuksiin pystyvään hallituspohjaan ja toimivaan ohjelmaansa. Heinäluoma jatkoi samaa virttään. Oikeastaan jälleen kerran oikein harmitti ettei Heinäluoma vaaleja voittanut, kun hän olisi nyt hoitanut kaikki heti maaliskuussa kuntoon. Eli 12 vuotta mentiin miten mentiin, mutta valtakausi loppui siis puheiden mukaan kaksi viikkoa liian aikaisin. Heinäluoma olisi hoitanut kaiken puheidensa mukaan kuntoon juuri maaliskuun lopussa. Niinpä niin.

No ymmärrän hyvin, että se ottaa oppositiossa nyt koville, että uusi hallitus hoitaa monta pitkään retuperällä ollutta asiaa kuntoon. Opintoraha nousee ensi vuonna. Vielä viime syksynä SDP äänesti korotusta vastaan eduskunnassa. Nyt sinivihreä hallitus hoitaa asian. Vapaantulon rajat nousevat heti vuoden alusta. Eläkeläisten veroepätasa-arvo hoidetaan kuntoon. Perintöveroa kevennetään kaikilta suomalaisilta perinnönsaajilta. Asioita mitä on odotettu pitkään hoidetaan nyt kuntoon. Näyttää siis siltä, että ainoaksi aseeksi jää nyt se, että kritisoidaan aikataulua ja vaaditaan, että kaiken pitäisi olla kunnossa ensimmäisten kuukausien aikana, kun itseltä meni 12 vuotta ja asioita ei kuntoon saatu. Olenkin itse aikatauluja tivattaessa todennut, että VIHDOIN. Se sopii nytkin vastaukseksi ja samaa toistelivat hallituspuolueiden HydePark edustajat.

Mukana paneelissa olivat ministeri Mari Kiviniemi keskustasta, meiltäsiis varapuheenjohtaja Jari Koskinen ja vihreistä puheenjohtaja ja ministeri Tarja Cronberg ja RKP:stä samoilla titteleillä Stefan Wallin. Oppositiota edustivat vasemmiston Martti Korhonen (vas) ja Eero Heinäluoma (sdp) ja kristillisistä eduskuntaryhmän puheenjohtaja Bjarne Kallis.

HydePark osuuden jälkeen aloitimme yhden kesämme Korva -kiertueen tapahtumista samalla aukiolla. Kahvia, munkkeja ja ilmapalloja ja kuuntelevia korvia ja kansanedustajiamme hienosti paikalla. Lisäksi tottakai Porin paikallista kokoomusväkeä ja munkkeja menikin monta sataa ja hyviä keskusteluja paljon. Hymyilytti hieman, kun yksi mies tuli varta vasten näyttämään rouvalleen kokoomuksen nuorinta kansanedustajaa. Hymyilytti. Kiitos. Kiitokset myös Katajan Sampsalle isännöinnistä ja piiritoimiston väelle järjestelyistä. Onnistunut tilaisuus.

Politiikan jälkeen sitten Kirjurinluodon rantaan Porin Jazz-kadulle. Väkeä hyvin liikkeellä vaikka hieman viileää olikin. Nyt jo kotona.

Kommentit