Keskiviikko, 16.11.2011

Blogi, keskiviikkona 16.11.2011

Aikainen aamu. Tänään aamusta liikuntapaikkarakentamisen pariin. Valtion Liikuntaneuvosto päättää ensi vuoden rakentamisrahoista ja myös tulevien vuosien suunnitelmista. Lista on pitkä ja mielenkiintoinen. Joitain painotuksia voisi vielä miettiä ja mietitäänkin. Minusta on tärkeää, että saamme peruskorjattua nyt vanhoja liikuntatiloja ja niiden mukana myös uimahalleja.  Mutta tärkeää on huolehtia myös siitä, että uusia liikuntapaikkoja voidaan rakentaa ympäri Suomen. Listalla onkin monta jäähallia ja uimahallia, mutta ei totta tosiaan yhtään ratsastusmaneesia. Sitäkin voisi miettiä. Mielenkiintoista myös se, että kun viime hallituskaudella saimme Iitin Moottoriradalle ns. alkurahoituken täältä niin nyt rahaa ei tulisikaan sitten enää 2012-2013 vuosien jälkeen. Se vaatii korjausta, että saamme liikuntapaikkarahan osuuden suunnitellulle tasolle. Mutta tässä nyt jotain. Palaan aiheeseen varmasti vielä.

Urheilusta puheenollen… Mielenkiintoista nähdä arvostaako presidenttimme myös moottoriurheilua? Saako Maailmanmestari Juho Hänninen ja Mikko Markkula esimerkiksi kutsun itsenäisyyspäivän juhliin tai saatikka enduron MM-joukkue? Katsotaan ja toivotaan arvostusta heillekin.

Mutta nyt työmaata kohden. Uusi päivä.

Tänään on vietetty ensimmäistä Ahtisaari-päivää Suomessa, mutta samaan aikaan ja hyvä niin myös kansainvälistä suvaitsevaisuuden päivää. Eilen aihetta hieman jo sivusinkin Ylen radio-ohjelman jälkeen ja voisi hieman jatkaa tänäänkin. Jollain tavalla tämä yleinen ilmapiiri on maassamme viime vuosina ja ihan parin vuoden aikana muuttunut. Kyllä tänäänkin on huolestuneena saanut seurata kaikenmaailman keskustelu presidentin Itsenäisyysvastaanotton suhteen. Eikö sieltä voisi jäädä pois ilman tuollaista julkista meuhkaamista ja muuta jos ei maamme itsenäisyyttä koe tuon juhlan arvoiseksi. Tai toisena erikoiset kirjoittelut Jussi Halla-ahon Fb-sivuilla, missä joku perussuomalaiset politiikko kirjoittaa Tasavallan Presidentistä tyyliin, että ”Halonen sopii saunan taakse”. Olkoot ihan mitä mieltä tahansa kenestä tahansa, mutta ei tuollaista kirjoittelua saa hyväksyä. Täytyy toivoa, että perussuomalaiset nyt puuttuu asiaan kun kuitenkin kyse heidän toimivasta politiikosta. Tai muutenkin erikoinen vihakirjoittelu ja muu netissä ja viestit meidän sähköposteihin jne.

Jokin tässä meidän maassa on nyt pahan kerran vialla? Jotain pitäisi nyt tehdä.

Kokouksien päivä takana ja nyt kello jo 22.10. Ilta onneksi tänään kotona ja siihen mahtuikin mukavaa joutenkin oloa ja hevostallillakin tuli piipahdettua. Mutta päivän kokoukset nyt takana ja myös Valtion Liikuntaneuvostonkin kokous. Mielenkiintoista nähdä kuka tekee päätöksen ensi vuoden liikuntapaikkarakentamisen rahoista. Uskoisin, että jääviys painaa siellä pahasti. Katsotaan ja ollaan tarkkoina.

Mutta nyt kello jo paljon. Huomenna aamulla ajattelin kirjoittaa hieman siitä mitä mietteitä Tuomioja-Hautalan -ulkomaankauppalinja minussa herättää. Siis aihe joka hetki sitten MTV3:sen 45-minuuttia ohjelmassa esillä.

 

 

Kommentit