Keskiviikko, 16.07.2008

Blogi, keskiviikkona 16.07.2008

2000-luvun ulkoministerimme Alexander Stubb jatkaa tänään kovaa duuniaan. Palaute Alexista on ollut hurjan hyvää ja uusia jäseniä ja monenlaisia yhteydenottoja on miehen ansiosta tullut. Mutta mikä tärkeintä hän jatkaa Ilkka Kanervan viitoittamaan aktiivisen ulkopolitiikan linjaa. Tänään Stubb aloittaa Yhdysvaltain vierailunsa ja tapaa luonnollisesti – Kanervan tapaan – USA:n ulkoministeri Condoleezza Ricen. Tärkeää on myös se, että matkan aikana Stubb on yhteydessä USA:n presidentivaaliehdokkaisiin ja heidän kampanjatoimistoihinsa ja keskeisiin kansainvälisiin politiikan tutkimuslaitoksiin ja niiden johtoon. Carnegie-instituutissa ulkoministerimme pitää lisäksi puheen. Saamme siis seurata mielenkiintoista matkaan.

Nyt aamu jälleen ja hieman koleissa tunnelmissa tänäkin. Kiitokset vielä eilisestä Padasjoen nuotasta kaikille tekijöille. Oli kunnia saada olla mukana ja tulen mielelläni uudestaankin. Paremmalla kalaonnella. Tänään viikko jatkuu Vaahteramäen Ratsastuskoululla heti aamusta. Treenit jatkuvat ja ohjelmaa käydään läpi mm. pohkeenväistöjen ja kolmikaarisen laukkakiemurauran parissa. Siinä tekemistä riittäkiin niin DomCafeelle kuin Heinosellekin. Eli paras mennä.

….

Vaikeaa oli tänään. Tuo ratsastus. Kilpailumme lähestyy ja tänään todellakin tahkottiin. Jotain sentään hyvääkin ja toivotaan, että huomenna saamme yhteistyön taas pelaamaan ja lauantaille paremman kenraalin. Päivällä sitten töitä jälleen koneen ääressä. Yksi lehtikirjoitus tai suojelijan kirjoitus odotti työpöydällä työstämistään ja nyt se valmis. Se siis voidaan pyyhkiä ensi viikon kalenterista pois ja illalla ehdimme sitten vielä säänkin kesäistyttyä Riihimäen Daddy´s Pubin terassille katsomaan perinteisen VIT:n kesäiloittelun. Tänä vuonna Heinonen pääsi vähemmällä. Viime vuodesta nauroimmekin vielä, että esityksissä oli viime vuonna sanottu, että jos joku pahoittaa mielensä saa rahansa takaisin. Näin siis kaikissa muissa esityksissä paitsi siinä missä itse olin kohtuullisen kokoisen tukijoukkoni kanssa. No enhän minä sellaisesta pahastu tai loukkaannu. Arvostan todella tuollaista tekemistä ja osaamista mitä Heidi Musakka, Niina Lahtinen, Kalle Ropponen ja Jukka Kuronen esittävät. Niin puhumattakaan kapellimestari Katja Lapista. Ja itseasiassa viime vuonnakin nauroin parhaiten sille osuudelle missä ”itse” lavalla heiluin. Hullua.

Mutta tämä vuosi jälleen uusi ja Varsin Iloinen Teatteri nimensä arvoinen ja veroinen nytkin ja kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan. Upeaa musiikkia ja laulantaa ja todella taidosta näyttelemistä ja sitä vaikeinta poliittista satiiria. Lahtinen on taitava. Pari tuntia meni hetkessä ja taisi sellainen minun suosikki tänä vuonna olla Riihimäen Opiston kurssitarjotin. Niin ja hyvähän oli myös Tuntemattoman Sotilaan koe-esitykset ja tietenkin Marja Tiuran Tulevaisuusvaliokunnan kokous. Toimii. En yhtään ihmettele, että tästä Riihimäen Nuorisoteatterin kasvattien koko ajan kasvavasta joukosta marjoja poimitaan maailmalle. Kuulemma syksyllä jälleen yksi suunnistaa eteenpäin. Toivottavasti vain hetkeksi. Ikävähän näitä tulee jo talvessakin. Nyt vain sauna lämpiämään ja huomenna ratsaille jälleen aamusta. Voisi paremmin olla.

Jos muutaman sanan päivän SuomiAreenasta niin minusta Hämeen Sanomien pääkirjoitus kiteyttää aika hyvin tämän iltaisenkin. Hämeen Sanomat tänään aamulla otsikoi pääkirjoituksen ”Urpilaiselta keveitä kesäpuheita”. Tänään Urpilainen sitten otti illalla ensimmäistä kertaa mittaa puoluejohtajatentissä ja hieman kevyeksi jäi uuden demaripomon vaihtoehdot. Jossain lehdessähän Urpilaisen alkua ja poliittista linjaa kuvattiin jo toteamuksella ”verot valtion maksettavaksi” eli kaikki palvelut ilmaiseksi, ”äkkiä, kaikille, kaikkea ja heti”. Itseasiassa tällaiseen politiikan tekoon olen törmännyt ensimmäisen kansanedustajavuoteni aikana aikamonta kertaa ja 200 joukosta löytyy hyvin tähän ”äkkiä, kaikille, kaikkea ja heti” kuvaukseen sopivia poliitikkoja. En sitten tiedä miten toisessa paikassa tulee toimeen kun juuri toisaalla puhui täysin toisin. Tai siis tulee, kun vaan lupaa ”äkkiä, kaikille, kaikkea ja heti”. Niin yksinkertaista se on.

Mitä Urpilainen sitten on esittänyt. Ensin kaikille ilmaista päivähoitoa ja sitten terveyskeskusmaksuista luopumista. Niin ja linjasihan SDP puoluekokouksessaan vielä julkisenliikenteenkin ilmaiseksi. Mistä rahat? kysyi aikanaan Lopella Komppa. Ja niin voi hyvin kysyä tänäänkin.

Tänään Urpilainen esitti sitten, että ruuan alv ei tulisi alentaa. On totta, että ruuan alv:n alentaminen ei välttämättä täysin mene ruuan hintaan. Mallia on syytä miettiä. Itse olisinkin painottanut mieluummin ns. terveellistä ruokaa eli olisin kohdistanut alea erityisesti vihanneksiin, hedelmiin yms. Mutta tärkeintä on nyt se, että tehdään työtä sen eteen, että ruuan kova hinnannousu saadaan kuriin ja helpotusta ruokakassin hintaan. Tästä muilla SDP:tä lukuunottamatta on hyvin yhtenäinen linja.

Mielenkiintoinen oli ensimmäinen kohtaaminen. Vielä on pitkä matka syksyn kuntavaaleihin ja vielä ehtii Urpilainen monta kertaa opastamaan, neuvomaan ja jopa komentamaan Mattia, Jyrkiä ja Aleksia 🙂

Kommentit