Tiistai, 15.07.2008

Blogi, tiistaina 15.07.2008

Tänään suuntaan nyt jo aamusta Padasjoelle nuotanvetoon. Päivä järvellä ja kalatunnelmissa siis luvassa. Nyt on pakko jo pakata autoa matkaa varten, mutta palaillaan illalla aiheeseen ja muuhunkin.

Huikean upea päivä tänään Padasjoella. Kokoonnuimme ystäväporukan kanssa perinteiseen kesänuotanvetoon ja olikin itse myös mukava päästä mukaan. Olen useampana vuotena saanut jo kutsun, mutta aina joku muu sekoittanut ohjelmaa. Nyt päätimme jo talvella, että tässä raossa ollaan Padasjoella ja vesillä. Päivä kului nuotanlaskemisen ja vedon parissa. Ryhmämme puheenjohtajan Pekka Ravin kanssa sain kunnian olla venemiehinä nuotanloppuvedon ja kohtuullisesti taisin onnistua. Ei Pietarin kalansaalista, mutta jotain sentään. Padasjokelaisten ja päijät-hämäläisten herkut olivat viimeisen päälle aamupäivän kahvista ja karjalanpiirakoista iltapäivän lohi- ja rapuherkkuihin ja sokerina pohjalla päivän aikana keitetty kalasoppa ja savustetut muikut. Päivä parhaasta päästä.

Tänään myös pääministeri Matti Vanhanen lähti tukemaan huoltamme inflaatiosta ja sen hillitsemistä reilummilla tuloveronalennuksilla. Tuore puoluevaltuustomme puheenjohtaja Jukka Mäkelähän totesi muutama päivä sitten, että tuloverotusta tulee laskea ja myös ajallisesti nopeammin kuin mitä hallitusohjelmassa päätettiin. Olen täysin samaa mieltä ja myös siitä mitä pääministeri totesi, että viime vuonna sovittu aletaso ei ole riittävä. Vanhanen totesikin, että tuloveroihin on tulossa tämän vaalikauden loppupuoliskolla sovittua suurempi kevennys. Nyt on minusta äärimmäisen tarkan toiminnan paikka ja inflaatio ja inflaatioriski on sellainen, että pitää olla valmiutta toimia radikaalimminkin jo ensi vuonna kuin mitä olemme aiemmin sopineet. Voi olla, että tarvetta on selkeästi painottaa tuloverotuksen kevennykset jo heti ensi vuodelle. Se kortti on syytä katsoa nyt tarkasti. On myös tärkeää, että tuloverotuksen kevennykset kohdistetaan oikean ajoituksen lisäksi myös oikein yhteiskunnan talouden kannalta.

Tänään on vielä lupa odottaa tuoreimpia puolueiden kannatuslukuja. Katsotaan ja odotetaan.

Kommentit