Keskiviikko, 16.05.2012

Blogi, keskiviikkona 16.05.2012

Aamu urheilulle. Tosin vain kokouspöydän ääressä. Tänään tärkeä päivä urheilulle muutenkin kun tehdään ratkaisuja Olympiastadionin perusparannushankkeesta. Ja tänään Valtionliikuntaneuvostossa nyt aamusta heti käydään läpi valtakunnallisten liikuntajärjestöjen toimintaa ja nykytilaa ja tulevaisuuttakin. Esillä myös liikunnan ja urheilun harrastamisen kustannusten nousu ja myös neljän isomman järjestön yhdistymisprosessin nykytilanne. Isoja asioita siis sportin puolella tänään. Nyt matkaan ja kohti Helsinkiä. Kaunis aamuaurinko.

….

Kello 20.40 ja nyt jo kotona vajaa kolme tuntia. Mukava ilta. Hieman hevostallilla ja sen semmoista. Mutta päivä tänäänkin työntäyteinen. Ensin ulkoministeri Erkki Tuomiojan kuuleminen puolustusvaliokunnassa ja sitten jatkoimme Tuomiojan kanssa vielä ulkoasiainvaliokunnassa. UAV:ssä mukana myös kehitysministeri Heidi Hautala. Isoja asioita jotka nyt leimattu vaiteliaisuus-leimoin ja niihin voimme palata vasta myöhemmin ja silloinkin vain osin. Mutta täytyy myöntää, että tämä ulko- ja turvallisuuspolitiikan maailma on kyllä imaissut minut kertaheitolla. Aivan äärimmäisen mielenkiintoista vaikka usein asiat ovatkin laajoja ja vaikeita. Oppia ikä kaikki.

Ympäristövaliokunnassa saimme valmiiksi tänään lausuntomme liikennepoliittisesta selonteosta. Sain sinne hyvin muutaman pointin mukaan. Tällaisia mm. huoli pyöräteiden vähäisestä uudisrakentamisesta, kirjauksen turvallisen koulutien korostamisesta ja myös raskaanliikenteen ja tienpidon riittävyyden huolen. Ja isona myös ajatuksen yhden auton -yhdyskuntasuunnittelusta. Se siis tarkoittaisi sitä, että perheet voisivat tulla yhä suuremmassa osassa maata toimeen yhdellä autolla. Nyt aika yleistä alkaa olla nimittäin se, että perheissä on pari autoa ja usein ihan pakonsanelemana vanhempien työmatkojen ja lasten ja aikuistenkin harrastusten takia. Jos yhdyskuntarakennetta kehittäisi jatkossa niin, että edes osan perheen kulkemisesta voisi tehdä julkisilla niin olisimme jo huomattavasti paremmalla tiellä.

Tähään liittyen itseasiassa eilen juuri päätimme Lopenkin kunnanhallituksesta merkittävästä tuesta kesäliikenteelle. Tällä kunnan satsauksella turvaamme bussiliikennettä Lopelta Riihimäelle myös hiljaisempana kesäloma-aikana ja aivan uutena otimme kokeilukäyttöön nyt kesälauantaiden Lopen Launonen-Riihimäen Matkakeskus -yhteydet. Katsotaan olisiko tälle palvelulle riittävästi käyttöä. Samalla hankimme myös Lopen yläkoululaisille jälleen ilmaislippuja Loppi-Riihimäki -välille. Näin nuoret pääsevät esimerkiksi maauimalaan tai leffaankin kesällä. Pieni juttu jolla isoja vaikutuksia. Mutta nämä tulivat jotenkin nyt mieleen tuosta ympäristövaliokunnankin liikennepoliittisen selonteon lausunnosta. Samaa henkeä siis noudatamme Lopellakin.

Iltapäivällä istunnon jälkeen sain vielä bussilastillisen opettajia vieraakseni Hyvinkää-Riihimäen seudun ammattioppilaitos Hyriasta. Pyysin mukaan opettajia tapaamaan kanssani sivistysvaliokunnan puheenjohtajan Raija Vahasalon ja saimmekin aikaan mielenkiintoisen sivistyspoliittisen keskustelun opettajien kanssa. Tuttuja opettajia monta mm. niiltä ajoilta kun aikanaan sain olla mukana Hyrian edeltäjän RAOL:n hallituksessa neljä vuotta ja niistä peräti kaksi puheenjohtajistossa. Olivat opettavaisia ja mielenkiintoisia vuosia silloin tuoreelle ja nuoreelle luokanopettajalle ja olen nyt tässä kansanedustajan työssäkin saanut hyödyntään niiden vuosien oppia ja antia. Olivat opettavaiset ja hienot vuodet nekin.

Mutta kiitokset Hyrian opettajille visiitistä. Yhteistyömme varmasti jatkuu tuttuun tapaan tulevaisuudessakin. Tästä on hyvä jatkaa ja yhdessä nimenomaan niin, että toisenasteen koulutus turvataan jatkossakin seutukunnallamme laadukkaana ja riittävänä.

Nyt uutiset ja mukava koti-ilta ja huomenna vapaapäivä.

Juuri hetki sitten sain tiedon, että Riihimäen Seudun terveyskeskuskuntayhtymän hallitus on päättänyt, että perusterveydenhoidon yöpäivystys säilytetään Riihimäen seudulla. Hieman se maksaa, mutta itse pidän ratkaisua oikeana. On tärkeää, että peruspalvelut pidetään lähellä kaikkialla Suomessa. Uskon, että löydämme tästäkin nyt hyvän mallin mikä turvaa laadukkaat palvelut niin riihimäkeläisille kuin hausjärveläisille ja loppilaisillekin. Ehkä meidän kannattaa ja on syytä hallintoa ja rakenteita hieman uudistaa. Ja tärkeintä pitää olla laadukkaat ja hyvä peruspalvelut. Hyvä näin.

 

Kommentit