Keskiviikko, 12.10.2011

Blogi, keskiviikkona 12.10.2011

Keskiviikko ja kello jo 21.40. Eli poikkeuksellisesti vasta nyt illalla koneella. Tänään nimittäin ensi vuoden budjetin tiukin vääntöpäivä eduskunnassa ja salissa tuli oltua sitten aamusta iltaan. Päivällä joskus jopa ruuhkaakin, mutta illalla enää kolme neljä uskollista kansanedustajaa puurtamassa. Mutta se ei keskustelun tasoa ainakaan madaltanut ja hienoa oli myös se, että sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikkokin istui ahkerasti istunnon loppuun asti ja osallistui keskusteluun. Oli muuten ainoa ministereistä.

Itse tänään käyntin ison määrän puheita. Aiheina niin lasten ja nuorten palvelut, liikennehankkeet ja tiet, autoilu ja sen verotus, puolustuspolitiikka ja ympäristöpolitiikkaakin mm. soiden ja turpeennoston osalta. Ja sitten isona myös esitykseni, jossa vaadin oikeusministeriltä kovempia rangaistuksia seksuaalirikollisille eli aina ehdotonta vankeusrangaistusta. Ja toisena esityksenä äiden rikosten uhreille saumatonta apu/hoitoketjua ja nopeaa oikeudenkäyntiä. Sain vahvan tuen ja itseasiassa kun aiheen nostin myös Facebookissa esille niin muutamassa tunnissa esitykseni sain 120 käyttäjän ”tykkäämisen” ja yli 40 kommenttia. Asiaa on nyt syytä viedä eteenpäin.

Mutta linkitän huomenna puheeni tänne niin näette laajemmin mitä puhuin mm. ammattikorkeista, nuorisotakuusta, soista ja varhaiskasvatuslaista. Ja nuo puheet löytynee jo tänään illalla täältä sivuiltanikin Eduskuntatyö-linkin alta. Kommentteja otan mielelläni vastaan.

Kommentit