Keskiviikko, 11.10.2006

Blogi, keskiviikkona 11.10.2006

Vaalistartin jälkeinen aamu. Mieli edelleen hyvä. Eilisillan tilaisuus oli hyvä ja lupaili hyvää. Porukalla oli talkoointoa ja yhteistyönintoa ja sitä tämä meidän yhteinen haasteemme tarvitsee.

Tänään toimistolla työpäivä. Pitäisi tehdä muutama lehtijuttu AKK:n järjestölehden seuraavaan numeroon. Lisäksi sovittuna muutama tapaaminen iltapäiväksi.

….

Odotin mielenkiinnolla tänän päivän Aamupostia ja ennen kaikkea sitä miten Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen reagoi kollegansa Ossi Savolaisen esitykseen. Osasinkin hieman odottaa yleissävyltään nihkeää vastaanottoa tai ainakin epäilevää. Onneksi kuitenkin pääsävy oli, että tutkitaan ja mietitään. Eilen olin jo asiasta keskusteluissa niin Riihimäen kaupunginhallituksen kuin valtuustonkin puheenjohtajan kanssa ja heidän keskeisten luottamushenkilöiden viesti oli hyvä – esitys otetaan vastaan ja keskustellaan.

Meidän kunnanjohtaja Voitto Saraneva ja Hausjärven kunnanjohtaja Hannu Mäkelä olivat asiansuhteen hyvällä ja rakentavalla linjalla. Valtuustojemme linjapäätös on selvä ja yskiselitteinen, mutta keskusteluille pitää antaa tilaa. Kiitos siitä kuntajohtajille.

Asiaa käsitteli tänään myös Hämeen Sanomat. Hämeen Sanomien artikkeli löytyy lehden nettisivuilta osoitteesta: http://www.hameensanomat.fi/Article.jsp?article=43263&main=25

Hämeen Sanomien uutisessa yhdistyminen saa yleislinjaukseltaan astetta nihkeämmän vastaanoton. Keskiruokanen toteaa: ”Minä näen parhaana vaihtoehtona, että Riihimäen seutukunta ja Hyvinkää muodostavat omat kuntansa, mutta tekevät keskinäistä vahvaa yhteistyötä.” Samassa artikkelissä Hausjärven kunnanjohtaja Hannu Mäkelä tiivistää tilannetta näin: ”- Pitkällä aikavälillä uskon, että neljän kunnan liitos on mahdollinen. Tällä hetkellä poliittinen kenttä ei kuitenkaan ole vielä siihen valmis. Ajatus ei ole realistinen.” Ja meidän Lopen kunnanjohtaja Voitto Saraneva toteaa, että ”Terveydenhoito ja perusturvatoimikin ovat jo nyt hoidettu joko lain edellyttämällä tavalla tai saadaan kuntoon hyvin pienin ponnistuksin. Kuntatalouden tunnuslukujen saaminen kuntoon vuoteen 2009 tulee olemaan vaikea tehtävä. Talous on tiukka myös Hausjärvellä.”

Saraneva toteaa Hämeen Sanomien tämän päivän lehdessä ettei Riihimäen seudulla ole pakotteita kuntaliitokseen. Se on varmasti totta puitelain hengessä ja pärjäämme myös hyvällä ja syventyvällä yhteistyöllä ja se on kuntamme ja minunkin ensisijainen tavoite minkä eteen olemme nyt jo tehneet töitä runsaasti ja jatkossa teemme entistä enemmän.

….

Kiitokset myös runsaasta palautteesta eilisestä tilaisuudesta. Oli kiva, että myös teidän mukanaolleiden tuntemukset olivat samanlaisia kuin minullakin. Tästä on hyvä jatkaa.

Kiitos myös palautteesta Kynästä-osion perheväkivalta kolumnista. Kolumni on tänään jo julkaistu muutamissa lehdissä ja jatkoa seuraa.

Tänään STT:n uutiset kertoivat aiheeseen liittyen, että kolmasosa maailman naisista joutuu parisuhdeväkivallan uhriksi elämänsä aikana. Asia ilmenee eilen julkistetusta YK:n raportista. Tutkimus on tehty yli 70 maassa ja sen perusteella naisiin kohdistuva väkivalta onkin vakava ja kaikkialle levinnyt ongelma. YK:n julkistaman raportin mukaan yli puolelta maailmanjärjestön 192 jäsenmaasta puuttuu kokonaan lainsäädäntö, jonka nojalla miehiä voitaisiin rangaista kotiväkivallasta.

Tutkimuksen luvut ovat huolestuttavia kun tutkii raportin sisältöä tarkemmin. Iskujen lisäksi seksuaalinen väkivalta ja henkinen väkivalta on pelottavan yleistä maailmassa. Toivotaan, että asiassa saataisiin jotain aikaan maailmanlaajuisestikin.

Kello 21.10 ja takana huikea ehkäpä urani hienoin ratsatustunti. Treenasimme estekilpailuame varten ja menimme nyt kuuden esteen rataa eri suuntiin. Dom Café oli jälleen elementissään ja ilta meni nappiin. 80 cm esteet pysyivät ylhäällä ja se on tällaiselle muutaman vuoden ratsastaneelle miehelle ihan kohtuullinen tulos. Uskokaa nyt vaan. Itse ainakin olen ylpeä. No ensi viikolla vielä treenaamme normaalisti ja sitten koulujen syyslomaviikolla on vain rataharjoituksia ja sitten se odotettu Nekun Malja. Tänään jo uskaltauduin ilmoittautumaan mukaan. Pidättehän peukkuja.

Ratsastustunnin jälkeen kävin vielä pitkän ja ikävän keskustelun. Tai ei keskustelu ikä, mutta aihe äärimmäisen harmistuttava ja sellainen mistä en haluaisi puhua. Edessä nimittäin yksi ehkä urani vaikeimmista kokouksista. Asia on vaikea ja monessakin mielessä. Siitä en voi enempää puhua. Tämä niitä asioita mihin ei voi palatakaan.

Ehkä se joskus muita teitä tulee julkiseksi mutta….

….

No nyt päivän lehtien pariin ja sitten uutiset ja sen semmoista. Huomenna työpäivä ja sitten Helsinkiin ja illalla Urheiluilmailuopiston hallituksen kokous Helsingissä Malmin lentokentällä. Vauhtia siis siihenkin päivää mahtuu.

Kommentit