Keskiviikko, 10.09.2008

Blogi, keskiviikkona 10.09.2008

Aikainen herätys jälleen tänään. Eduskunnassa työt jatkuvat ja tänään mm. sivistysvaliokunta ja täysistunto Georgian tapahtumien ajankohtaiskeskustelun kanssa.

Eilen illalla siis vielä yksi neuvottelu liittyen kotikuntani Lopen kunnanjohtajan valintaprosessiin. Kiinnostusta on ollut aika paljon ja toivotaan, että hakijoiden joukosta tulee edustava, monipuolinen ja ennen muuta kova. Vielä siis aikaa. Kannattaa tutustua tai vinkata tutuille.

Myös työ kunnallisvaalien ympärillä jatkuu ehdokashankinnassa tämän viikon. Eilen jälleen yksi erittäin mielenkiintoinen vinkki Lopelle ja paria muuta neuvottelua vielä käymme. Myös Forssan tilanteesta eilen keskustelua ja myös Humppilasta ja yksi mielenkiintoinen nimi vielä minulla työalla Lohjalle ja yksi Hyvinkäällekin. Eli loppukirin aika.

…….

Tuo eilinen vinkki sitten poiki tänään yhden valtakunnallisestikin tunnetun nimen ehdokaslistallemme. Näin kokonaismäärä nousee kivasti ja tämä uusin ehdokkaamme tulee ryhmään josta ei vielä yhtään ehdokasta oikeastaan pakassa ole ollutkaan. Lähestymme hyvää vauhtia tuota täyttä korttipakkaa.

Tänään eduskunnassa käyntiin todenteolla myös valiokuntatyö. Sivistysvaliokunnassa ajankohtaiset asiat ja tuoreet lakiesitykset heti käsittelyyn ja tästä normaali rumba käyntiin. Päivän aikana ennen täysistuntoa ehdin vielä aivan aamusta käydä myös nyt jo 15. kerran järjestetyillä Kuntamarkkinoilla Kuntatalossa. Aamupalaverin olimme sopineet Kuntaliiton ihmisten kanssa lähinnä liittyen koulutukseen, kulttuuriin ja liikuntaan ja niihin liittyviin kysymyksiin. Antoisa aamu ja mielenkiintoinen kierros myös itse messuilla. Pari tuntia meni hetkessä.

Nyt jo täysistunnosta kotiin. Tänään liikennepoliittinen selonteko palautekeskusteluun valiokuntakierroksen jälkeen ja myös ajankohtaiskeskustelu Georgian tilanteesta. Aiheet jatkuvat.

Päivään mahtui myös synkät uutiset, joissa kerrottiin, että metsäyhtiöt vähentävät väkeä yli 2 000:ta työntekijällä. Uutisten mukaan UPM tullee sulemaan
Kajaanin paperitehtaat ja Tervasaaren sellutehtaan Valkeakoskella. Työttömiksi jäisi tämän jälkeen yli 1300 ihmistä kahden seuraavan vuoden aikana. Stora Enson listalla olisi 550 työpaikkaa Suomesta. Järkyttävät uutiset ja voi vain ajatella sitä mikä tilanne tänään ja huomenna monessa perheessä.

Onneksi hallitus ei jäänyt asiassa toimettomaksi. Asia oli heti tänään esillä hallituksen iltakoulussa ja Imatran ja Kajaanin seudut nostetaan samantien äkillisen rakennemuutoksen alueiksi UPM Kymmenen ja Stora Enson irtisanomisten vuoksi. Toimet myös alueellisesti käynnistettiin TE-keskuksissa viipymättä. Rahaa budjettiin on varattu ensi vuodelle 30 miljoonaa ja nyt on tarkoitus heti tämän vuoden kolmannessa lisätalousarviossa lisätä rahaa jo tälle vuodelle. On tärkeää, että asiaan heti tartutaan ja tehdä kaikki voitava. Olen varma, että tämä antaa jälleen aihetta monenlaiseen turhaan politikointiin. Siihen ei olisi syytä alentua kenenkään vaan olisi yhdessä katsottava nyt kaikki mahdollisuudet alueiden ja ihmisten tukemiseksi. Onneksi hallitus on ainakin tässä asiassa aktiivinen. Asian käsittely jatkuu jo huomenna.

Kommentit