Keskiviikko, 09.05.2007

Blogi, keskiviikkona 09.05.2007

Kiitos lukuisista nimipäiväonnitteluista. Tasan vuosi sitten elettiin oman poliittisen urani kannalta yhtä merkittävintä hetkeä, kun Hämeen Kokoomuksen yleinen ylimääräinen kokous asetti valtaosan kansanedustajaehdokkaistaan. Tuosta hetkestä periaatteessa alkoi kampanjamme kohti kansanedustajuutta. Kiitos myös kaikesta tuesta ja avusta tämän kuluneen vuoden aikana. Olen kiitollinen kaikesta avusta, neuvoista, vinkeistä ja ohjeista. Niistä on otettu vaarin.

Tänään vietetään siis Europpaa-päivääkin. Tämänvuotisena teemana on Rooman sopimuksen 50-vuotisjuhla ja valtakunnallinen Eurooppa-päivän päätapahtuma on tänä vuonna Turussa. Samaan juhlasarjaan kuuluu myös Esplanadin puistossa Helsingissä järjestettävä Euroviisu- ja EU-maita esittelevät Eurooppa-markkinat ja näkyyhän Eurooppa-päivä ympäri Suomen myös myös Suomi 90 -juhlavuoden tapahtumissa.

Aika pitkät perinteetkin Eurooppa-päivällä jo alkaa olla. Tuossa ihan uteliaisuuttani katsoin koska ensimmäisen kerran Eurooppa-päivää on vietetty ja löysin sellaisen vuoden kuin 1986. Tästä vuodesta lähtien on EU-maissa juhlistettu tätä päivää Euroopan yhdentymisen käynnistäneen Schumanin julistuksen kunniaksi. Toivotaan Euroopalle valoisaa tulevaisuutta ja yhteistä voimaa kehittyä ja menestyä. Toivotaan myös, että maamme on tulevaisuudessa tai nyt jälleen aktiivinen kehittyvän Euroopan puolustaja ja puolestapuhuja ja myös tekijä.

Itseasiassa Eurooppa-päivän juuret ulottuvat jo 50-luvulle ja vuoteen 1950, kun 9.5. Euroopan yhteisön syntysanat lausuttiin. Tänä päivänä oli lehdistöä kutsuttu Ranskan ulkoministeriöön kuulemaan ”mitä tärkeintä tiedonantoa” ja tällöin Pariisissa Ranskan ulkoministeri Robert Schuman antoi julistuksen. Tätä pidetään alkuna Euroopan integraatiolle. Julistuksessaan Schuman esitti, että rauhanomaisten suhteiden säilyttämiseksi on välttämätöntä luoda perusta Euroopan valtioliitolle.

Tänään Eduskunnassa kävi vierailulla Aittolan Eijan 6. luokka Riihimäen Uramon koululta. Eijan kanssa olemme tunteet vuosia politiikan kautta ja nyt Eija tuli sitten opettajan roolissa ja luokkansa kanssa vierailulle. Tuttuja oppilaitakin luokalla niin Vaahteramäen Ratsutallilta kuin myös muutaman tuttavaperheenkin lapsia tai nuoria – miten vaan. Niin ja yksi minun vanha oppilaanikin Lopen Kirkonkylän koululta. Hieno ryhmä kaiken kaikkiaan. Osasivat käyttäytyä hyvin ja tekivät aktiivisesti kysymyksiä ja olivat aidosti kiinnostuneita eduskuntatalosta ja sen toiminnasta. Hyvä niin. Saimme vierailulle myös upean huipennuksen kun Ben tuli tervehtimään väkeä juuri ennen täysistuntomme alkua.

Paljon muutakin päivään mahtui – tapaamisia, palavereita ja neuvotteluja. Normaali eduskuntapäivä siis. Täysistunnon jälkeen menin vielä Ilmalaan studiolle tekemään ensi viikonlopun enduron MM-sarjan tv-ohjelman. Yritykselläni on muutaman vuoden ollut MM-sarjan Suomen tv-oikeudet ja tämän tämän työn saimme järjestettyä niin että voin sen tehdä. Joustoa siis puolin ja toisin. Tänään teimme valmiiksi lauantaina MTV3:lta tulevan Espanjan GP:n ohjelman. Tämä nyt sellainen isompi tv-projekti mikä jäi elämään ainakin toistaiseksi. Työmme enduron MM-sarjan parissa on ollut pioneerityötä Suomessa ja sarjassa mukana monta hyvä ystävääkin ja siksi haluan osaltani tätä jatkaa. Muuten tuo motorsportti siirtyy nyt työstä enemmän harrastukseksi. Ensi viikonloppuna esimerkiksi menen ensimmäisen kerran Super Rallicrossin historiassa osakilpailuun vain katselijana. Ensimmäiset kaksi kautta toimin sarjan pääselostajana ja sitten viime kauden tein sarjan tv-ohjelmat. Nyt neljäs kausi ja saan nauttia vain upeasta moottoriurheiluviihteestä katselijana. Hieno tunne sekin – vaikka olenkin nauttinut joka hetkestä tämän uuden sarjan parissa vuosien aikana. Upeita muistoja.

Illalla tuli myös muutama tekstari Uramon koulun oppilaiden vanhemmilta. Nuoret olivat olleet tyytyväisiä vierailuun ja kotona oli kerrottavaa riittänyt. Kiva niin.

Nyt vielä illalla teimme parvekkeemme lattian kuntoon. Hyvä kaveri oli auttamassa ja päänikkaroijana ja minä niin sanotusti hanslankarina. Hienohan siitä tuli. Ja urakkamme sai myös arvoisensa arvostelijat kun rakas kummityttöni Venla tuli perheensä kanssa nimipäiväkahvilla ja samalla tarkastamaan uuden nyt valmiin parvekkeemme. Kello jo 22.45 ja aika mennä nukkumaan. Huomenna täysipäivä eduskunnassa ja iltapäivällä kyselytunti ja sitten uuden hallituksen ja eduskuntaryhmämme yhteinen seminaari ja illallinen. Paljon siis mahtuu torstaihinkin.

Kommentit