Keskiviikko, 09.03.2011

Blogi, keskiviikkona 09.03.2011

Tukiryhmämme eduskuntavaaleihin kasvaa aivan huikealla tahdilla. Viime kerralla mukana oli 501 julkista tukijaa ja nyt rajat paukkuu upeasti. Lisää myös tukijoita Taustavaikuttaja-klubiin eli ryhmään jossa nimiä ei sivuille julkisesti näkyviin tule. Mutta kurkatkaapa tuo alati kasvava Linjan tukijat -ryhmä netissä osoitteessa http://www.timoheinonen.fi/vaalit ja liity mukaan jos haluat! Yhdessä olemme vahvempia.

Kaunis auringonnousu. Taivaanranta kirkastuu pikku hiljaa. Uusi päivä sieltä tulee. Ja mennään taas. Kokousrumba eduskunnassa jatkuu. Nyt aamusta ylimääräinen sivistysvaliokunta puoliysi. Sitten istunto kello kympiltä ja niin edelleen. Päivällä myös yhden valtakunnallisen lehden iso haastattelu huhtikuulle ja pari radiohaastista. Ja sitten illaksi Päijät-Hämeen Hartolaan puhumaan politiikan keväästä ja tulevasta. Meillä Hartolasta aivan erinomainen eduskuntavaaliehdokas Sirpa Tilander ja mukava mennä sinne ja hieman vauhdittaa kampanjaakin.

Kiitokset muuten vinkeistä ja toiveista myös videoblogeja varten. Sieltä bongasin jo uuden aiheen. Katsotaan jos tänään saisin kasaan uuden viisminuuttisen timoheinonen.tv-sivulle. Siellä muuten nyt jo monta videoblogia. Viimeksi mm. perusopetuksen tulevaisuuden linjoja.

Mutta nyt aamun uutiset ja kahvit ja töihin. 

 

Kello 22.29 ja Hartalosta ja Lahdesta juuri kotiin. Ilta siis Päijät-Hämeessä tänään ja olikin mukava keikka. Hartolan Kokoomuksen kevätkokouksessa hieman katseita vaalien kevääseen ja tulevaan vaalikauteenkin. En nyt sen laajemmin aiheisiin mene. Siis samoja linjanvetojani joita myös ohjelmassani olen esittänyt ja tänään myös mm. tuossa päivän videoblogissakin. Oikeastaan kiveen hakkasin tänään vielä oman tärkeän periaatteeni. Itse sanon tiukasti ja tinkimättä EI kuntien pakkoliitoksille. Pakolla ei tässä maassa saada mitään hyvää aikaan vaan oman vahvan tahdon kautta ja olen vakuuttunut, että kuntapuolellakin paras tulos kun tehdään yhteistyötä ja mahdolliset kuntaliitokset vain ja ainoastaan jokaisen kunnan oman vahvan tahdon kautta. Näin se pitää edetä.

Tänään saimme eduskunnassa sivistysvaliokunnassa ns. Sora-lain kasaan. Iso uudistus joka mahdollistaa nyt itselleen tai muille opiskelijoille vaarallisen opiskelijan poistamisen koulusta ja opinnoista. Tämä on tullut valitettavasti ajankohtaiseksi ja tarpeelliseksi mm. huumeiden takia ja on hyvä, että ääritapauksissa kun kaikki muut kortit ja apu on kokeiltu niin turvallisuuden takaamiseksi on tällainenkin mahdollisuus.

Isossa salissa tänään sitten Euroopan talousasioita ja erikoinen episodi, kun pääministeri Mari Kiviniemi syytti koko oppositiota epäisänmaallisuudesta. Erikoinen heitto aiheutti aikamoisen ihmetyksen eduskunnassa ja kummastuksen. Ja ehkä hieman osoittaa sitä ylimielisyyttä mitä Kiviniemi on valitettavasti muuten hyvin käynnistyneellä pääministerikaudellaan osoittanut. Minusta olisi syytä kunnioittaa hieman muidenkin mielipiteitä ja ajatuksia ja maltaa mieli tuollaiselta. Vielä ministeriaitiosta. Sanoisi sitten oman puolueensa puheenjohtajana muualla tällaisia heittoja, mutta ei tuolta paikalta. Anteeksipyynnön paikka selkeästi ja opiksi kannattaisi ottaa.

Tänään eduskunnassa muuten myös vieraita jälleen. Tällä kertaa lukiolaisia Lahden Salpausselän lukiosta. Mukana porukka vaikka hieman kiireesti heitä ehdinkin tänään ylimääräisten kokousten takia tapaamaan. Mutta sovimme jo muutaman kanssa sähköpostin vaihtoa eli näinkin se toimii. Hyvä niin.

Päivä kova juttu tuli peruspalveluministeri Paula Risikolta. Risikko julkisti tänään luonnoksen vanhuspalvelulaiksi. Sillä varmistetaan tulevaisuudessa ikäihmisten palvelut. Se olisi muuten ensimmäinen erillinen laki ikäihmisille koko Euroopassa ja niin kuin Paula totesikin niin sehän koskee meistä ihan jokaista. Sillä jos olemme onnekkaita, meistä jokaisesta tulee aikanaan vanhoja. Paulalle siis päivän onnistujan pisteet!

Mutta huomenna aamulla aikainen herätys ja matka puhumaan Hyrian Draivi-Autoalan kestän tulevaisuuden seminaariin. Siellä avauspuheenvuoro hieman tulevaisuuden liikenteestä ja autoista. Sitten eduskuntapäivä, paneeli Hämeenlinnassa ja illalla vielä Kerhon ratkaisu peli Ritarihallilla. Monenlaista siis huomennakin.

 

 

 

 

 

Kommentit