Keskiviikko, 08.07.2009

Blogi, keskiviikkona 08.07.2009

Eilen kävin tutustumassa myös seutukuntamme Työmyllyn taidenäyttelyyn Riihimäellä. Luppo 09 -näyttely on avoinna heinäkuun ajan Käräjäkatu kakkosessa ja kannattaa piipahtaa jos sopivasti siellä päin liikutte. Taidenäyttely tarjoaa noin sata hyvinkin erilaista ja eri tekniikoilla ja eri tekijöiden tekemää taideteosta ja samassa paikassa toimii myös Luppo-pajat. Pajoilla tehdään erilaisia taidekäsitöitä hyödyntäen mm. luonnonmateriaaleja ja opettajina omien alojensa ammattilaiset. Mielenkiintoinen näyttely ja mielenkiintoisia myös pajat joihin itseasiassa kaikki taiteesta ja käsillätekemisestä kiinnostuneet ovat tervetulleita. Kannattaa siis poiketa vaikkapa perheenkin voimalla.

Viime viikolla Suomen Kristillisdemokraatit ilmoittivat jo näyttävästi liittyvänsä Europarlamentissä EPP-ryhmään. Epäilin tilannetta jo silloin mm. senkin takia, että kristilliset ovat tehneet EU-yhteistyötä EU-kriittisten Perussuomalaisten kanssa ja toisaalta siksi, että he eivät halua luoda yhteistä Suomen kansallista EPP-ryhmää, mitä ryhmä vaatii ja mikä luonnollisesti on myös jokaisen maan ryhmien etu. EPP-parlamenttiryhmä ei näin ollen odotetusti voinut hyväksyä kristillisiä mukaan ja asia jäi edelleen auki. Haastavaa on myös kristillisdemokraattien Lissabonin sopimuksen vastustaminen. Katsotaan miten asia kehittyy, mutta varmaankin näihin edelläoleviin ongelmiin ja avoimiin kysymyksiin pitää löytyä vastaukset ennen kuin Essayah voi liittyä EPP-ryhmään.

Tänään keskiviikkona aloitin työt täällä järvenrannassa tietokoneen kanssa. Ei aivan ulkokuistikelit niin mukavasti menee näinkin. Kohta täytyy lähteä muutama työasia hoitamaan myös Lopelle ja Riihimäelle ja illalla tarkoitus palata ratsastuskoululle estekurssin pariin.

….

Työpäivä venyi tänään pitkäksi. Asioita oli kertynyt niin kunnan kuin seutukunnankin hoidettavaksi ja niiden parissa lähinnä koneella ja puhelimessa tämä päivä. Tänään myös aloitimme jo valmistautumisen 2011 koitokseen. Vaalipäällikkö on selvillä ja katse nyt tiukasti organisaation kokoamisessa. Se tarkoitus saada kasaan jo syksyksi. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että huomenna ei olisi muuta kuin yksi isompi lehtihaastattelu Helsingissä. Se sopii hyvin, sillä viikonloppu meneekin sitten taas töiden parissa. Palaan tuohon lehtihaastatteluun kun lehti ja juttu julkaistu, mutta ihan mielenkiintoinen selvitys sen takana.

Tänään Etelä-Suomen Sanomat teki selvitystyötä meidän kansanedustajien Lapin matkoista. Niihin kuulemma sisältyy korruption piirteitä ja nyt ”piti” antaa selvitystä viiden vuoden ajalta mitä seminaareja ja muita matkoja Lappiin on tarjottu ja pitäisikö näitä pelisääntöjä selkeyttää. Oli helppo vastata. En ole tällaisille matkoille osallistunut ja minulle sopii tässäkin asiassa avoin ja läpinäkyvä käytäntö. En tosin itse koe tätä kovinkaan suureksi ongelmaksi. Ehkä isompi ongelma yritysten sisäisellä tasolla, jos sitä siellä sitten ongelmaksi halutaan kokea.

Päivän jälkeen olikin kiva mennä jälleen estekurssiamme jatkamaan. Tänään sain alleni hieman vieraamman hevosen. Homeros on hieman herkempi kaveri ja alkuun ihan kivasti sujuikin. Mutta ehkä tämän tunnin voimme unohtaa. Ei paljoa jäänyt lapsille kerrottavaa. Huono mieli. Sellaista se on. Mutta ehkä sauna helpottaa ja eihän siihen kuole.

Kommentit