Keskiviikko, 07.12.2011

Blogi, keskiviikkona 07.12.2011

Upeat Itsenäisyyspäivän juhlat takana. Viides kerta ja juhlavaa ja upeaa. Nyt tänään jo aikainen herätys ja töihin lähtö. Valiokunnat odottavat ja täysistunto ja iltapäivällä sitten vielä Hämeen OAJ:n tapaaminen. Arki siis koittaa vauhdilla. Lisätäänpä tänne muutama tunnelmakuva vielä eiliseltä.

Päivä takana. Tänään eduskunnassa ensin ulkoasiainvaliokunnassa aamusta pitkä kolmen eri asiakohdan kuuleminen puolustusministeri Stefan Wallinin ja virkamiesten kanssa. Isoja asioita saatava vielä päätökseen ja ratkaisuun ennen joulua ja se teettää nyt vielä parisen viikkoa tiukasti työtä. Näyttää siltä, että Libanonin Unifil-operaation lausunnon saamme meille ulkoasiainvaliokuntaan puolustusvaliokunnasta vielä tällä viikolla ja siitä mm. se asia etenee. Valiokunnan jälkeen sitten täysistunto ja sen perään Riihimäelle tapaamaan Hämeen OAJ:n hallitusta. OAJ:n kanssa olen tehnyt vuosien ajan erittäin hyvää yhteistyötä ja tänään tuo työ jatkui mm. kesun, varhaiskasvatuslain ja AMK-asioiden parissa illallisella. Myös eri kuntien kouluasiat puhuttivat ja täytyy toivoa, että eri kunnissa toimitaan tässäkin taloustilanteessa sivistyspuolen asioiden kanssa vastuullisesti. Siellä tehdyt säästöt ovat usein – lähes aina – lyhytnäköisiä muka-säästöjä ja niistä aiheutunut lasku myöhemmin moninkertainen. Toivotaan, että sellaisilta nyt vältytään joka puolella.

Riihimäeltä sitten eteenpäin ja työpäivän päätteeksi Vaahteramäen Ratsastuskoululle. Eminentin kanssa reilu tuntinen ratsastelua ja se tekikin hyvää. Lumi toi mukavasti valoa tallille ja lämpötilakin oli kertakaikkisen ihanteellinen. Nyt hyvä ja raukea fiilis.

Huomenna jatkamme aamusta. Valiokunnissa samojen asioiden työ jatkuu ja illansuussa tarkoitus saada isonsalin käsittelyyn myös tekemäni aloite roskaamisen rankaisemisen tiukentamisesta ja helpottamisesta. Aloite on odottanut käsittelyä jo talon portaissa liiankin kauan. Toivottavasti huomenna sen saan esitellä istunnossa.

 

 

Kommentit