Keskiviikko, 07.05.2008

Blogi, keskiviikkona 07.05.2008

Kello 7.30 ja uuteen päivään. Aurinko herätti jo hyvissä ajoin ja nyt muutamia kirjoitustöitä aamusta jonossa. Myös muutama valmisteltava teksti työstettävänä ja sitten normaalipäiväjärjestys sivistysvaliokunta ja täysistunto. Aamulla varapuheenjohtajakampajamme Facebook-groupissa ylittyi myös 250 tukijan raja ja myös kampanjasivut tänne saadaan auki näinä päivinä. Myös muuten kampanja hyvässä vauhdissa ja kiitos kaikesta palautteesta, ideoista ja vinkeistä. Niitä toivon jatkossakin tähän liittyen ja muutenkin.

Kansanedustajan työn rinnalla on oma yritykseni elänyt myös hiljaista omaa elämäänsä. Sain se mukavaan kuntoon, mutta nyt aika on pakottanut ajamaan sitä hieman kesäliekille. Muutamia töitä olen sen kautta tehnyt loma-aikoina ja pari viikonloppujuttua, mutta muuten nykyinen työ vie niin kovaa, että isoimmat selostus ja juontokeikat on nyt muiden tehtävä. Yksi tv-progis on vielä päällä eli yritykselläni on enduron MM-sarjan kansainväliset tv-oikeudet ja seitsemän tunnin ohjelmaa MTV3:lle sen kautta vielä teemme. Tänään illalla tarkoitus kuvata studiokuvaukset ensimmäisiin ohjelmiin. Ratsastus siis jää tältä illalta yrittämisen jalkoihin. Oikeastaan on enemmän kuin kiva tehdä hieman tätä yrityspuolenkin juttua edelleen. Se pitää hyvän tuntuman niin urheiluun kuin motorsportiinkin, mutta ennen muuta yrittämisen juttuihin laajemminkin.

Mutta nyt kuitenkin ensin yhdeksäntunnin päiväksi talolle.

….

Päivä edennyt aikalaisella vilskeellä. Aamun rauhallinen työaika oli kuitenkin sitä, mutta sivistysvaliokunnasta lähtien on sitten menty tauotta. Mahankin sen kertoo. Sivistysvaliokunnassa tänään esillä mm. liikennepoliittinen selonteko ja pidän enemmän kuin hienona, että meiltä erikoisvaliokuntana halutaan kantaa aiheeseen. Paketti ei siis pidä sisällä vain liikennerakennushankkeita vaan myös asennekasvatusta, koulutusta yms. ja näistä nimenomaan syytä myös saada sivistyspuolen näkemykset esille. Hyvä niin. Esillä oli myös Lissabonin sopimus ja sekin koulutuksen, tutkimuksen ja urheilun ja liikunnan näkökulmasta ja muutamia muitakin asioita. Mielenkiintoinen paketti meiltäkin valmistumassa.

Sivin jälkeen kiirehdin varapuheenjohtajakampanjamme johtoryhmän kokoukseen ja sen jälkeen Kotitalous kuntavaaleissa -tilaisuuteen edustamaan puoluettamme paneelissa. Itse nostin esille tärkeänä nimenomaan samanimisen oppiaineen kouluissa ja siihen panostamisen, mutta kotitalouksien näkökulmasta myös mm. verotusratkaisut, kotitalousvähennyksen kehittämisen mm. kodinulkopuolella tapahtuviin korjaustöihin, ruun hinnan ja myös pakkauskoot, jotka usein aiheuttavat suurta harmia opiskelijoille, yksineläjille ja myös meille kaksineläjille. Liian suuret pakkaukset aiheuttavat paljon ruokajätettä ja järkevä ihminen jättää silloin jopa haluamansa tuotteen hyllyyn. Ehdotinkin että tätä problematiikkaa olisi hyvä pohtia ja ryhtyä toimiinkin. Kohtuupakatut raaka-aineet voisi innostaa tekemään ruokaa myös itse. Lisäksi puhuin kierrätyksestä, kestävästä kehityksestä laajemminkin ja mainiten mm. lähiruuan, lähipalvelut ja kilpailutuksessa paikallisillekin yrittäjille sopivat kilpailutuskoot. No tässä jotain ja virallinen kunnallisvaaliohjelmamme julkaistetaan vasta myöhemmin.

Yksi asia tilaisuudessa hymyilytti. RKP tänään julkisti oman kunnallisvaalikampanjasa. Otsikko on Reilu. Muutamaa hetkeä myöhemmin SDP:n edustaja kertoi puolueensa lähtevän kunnallisvaaleihin otsikolla Reilu Suomi. Hyviä ilmeitä salissa 🙂

No nyt täysistuntoon ja sitten kuvauksiin illalla myöhemmin. Muuten ilta tänään vapaa. Tai katsotaan nyt monelta se on vapaa.

…..

Täysistunnon jälkeen ehdin vielä hyvin tehdä töitä työhuoneessani kun olin varman päälle sopinut nuo harrastusjutut vasta myöhemmäksi iltaan. Tänään siis ei hevosteltu vaan teimme MTV3:lle kahden ensimmäisen enduro-ohjelman studiokuvaukset Riihimäellä. Vieraina studiossa olivat tänään Samuli Aro ja Marko Tarkkala ja ohjelma ulos nyt ensi viikonloppuna toinen lauantaina ja toinen sitten kesäkuun alussa. Nämä siis osa yritykseni edelleen omistamaa kansainvälistä tv-sopimusta ja mukava näitä vanhoja rakkaita töitä on nyt tehdä näin harrastusmielessäkin. Tämä enduron MM-sarjan Suomen tv:seen saaminen oli meidän yhteinen iso haave aikanaan ja Tiaisen Karin ja Tarkkalan Pentin kanssa sen pitkän väännön jälkeen viitisen vuotta sitten tänne saimme. Tällä kaudella seitsemän tunnin erikoisohjelmaa ja onneksi valtaosa kesällä niin saan mukavasti ne tehtyä. Ei me aina näin yötyöksi 🙂

Kommentit