Keskiviikko, 06.10.2010

Blogi, keskiviikkona 06.10.2010

Uusi aamu ja aikainen sellainen. Eilinen junamatka venyi kovin myöhäiseksi, mutta onneksi minulle suotu hyvät unenlahjat. Vahvaa unta koko yö. Nyt jo takana eduskunnan kirjaston hallituksenkokous ja ympäristövaliokuntakin. Vartti aikaa lounaalle ennen sivistysvaliokunnan rutistusta. Muutamaan aiheeseen palaan tänään myöhemmin, mutta nyt vain tällainen päivänavaus.

….

Tänään iltapäivälehdet ja Hesari ovat sitten kyselleet hallintoneuvoston kokouksien perään. Kohu nousi kun SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen nosti kahdesta kokouksesta lähes 14 000 euroa. Tuntipalkka siis aikalailla 7000 euroa. No ymmärrän hyvin, että puolueen puheenjohtajaksi nousun jälkeen aika on ollut kortilla, mutta suurin ihmetys oli aikanaan se, että tästä huolimatta SDP esitti Urpilaiselle jatkokautta NesteOilin hallintoneuvostossa eli palkannosto jatkui aivan suunnitellusti.

Itse olen pitänyt NesteOilin hallintoneuvostoa erittäin mielenkiintoisena paikkana ja tehtävänä. Itse olen ollut aina kiinnostunut autoista, liikenteestä ja sen myötä uusista polttoaineista jne. Paikka on antanut tähän hyvän mahdollisuuuden ja myös keskusteluun mm. vastuullisesta tavasta tuottaa palmuöljyä jne. Tehtävä on siis ollut paljon muutakin kuin vain perinteiset kvartaalijaksojen hallintoneuvostojen kokoukset.

Itse julkistin heti täällä kotisivuillani tiedot omista osallistumisistani kun valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri tätä toivoi. Tiedot siis tuolla Uutiset-sivulla. Lehdet ovat uutisoineet nyt väärin, että tänä vuonna olisi ollut jo neljä kokousta. Se ei pidä paikkaansa. Eli kolme kokousta on oikea määrä ja sitten puheenjohtajamme toivoma seminaaripäivä. Itse olen ollut kahdesta kokouksesta pois. Toinen menee perheemme henkilökohtaisen syyn piikkiin. En ole perhettäni julkisuuteen tuonut enkä tuo nytkään, mutta olen kysyneille lehdille syyn yksityiskohtaisesti kertonut toivomuksella, että perhettäni ei lehtiin nostettaisi. He ymmärsivät hyvin syyn ja sitä voisi varmasti kuvata ”yllättävä sairastapaus” tai vastaavalla. Sitten toinen poissaolo on tuo perinteinen poissaoloni heinä-elokuun vaihteen kokouksesta. Olen silloin ollut muissa tehtävissä vuosien ajan NesteOil Rallyssa mm. yhtiön vieraana ja myös muissa tehtävissä. Tuo kvartaali vain sattuun juuri tuohon saumaan ja pörssiyhtiön hallituksen kokous ja talousasiat on hoidettava vaikka samaan aikaan onkin aina ollut yksi isoista nikkotapahtumista käynnissä Jyväskylän seudulla.

Sitten vielä tuo seminaari. Seminaari jäi väliin maamme hallituksen vaihtumisen takia. Samana aamuna tuli nopealla aikataululla ylimääräinen kokoomuksen puoluehallituksen kokous sekä puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous. Niissä oli puoluehallituksen jäsenenä pakko olla paikalla. Asialistalla mm. hallitukseen lähtemisestä päättäminen ja hallitusohjelmatavoitteet.

No en tiedä menikö selittämiseksi, mutta tässä nyt vastauksia jos joku teistä blogin lukijoista niitä kaipaa. Ihan mielenkiintoisena yksityiskohtana voisi heittää esille myös sen miten hallintoneuvostomme puheenjohtaja sai puhtaan rivin kokoustamiseen. Ainakin kerran kävi niin, että asiat ehdimme jo ennen puheenjohtajan paikalle saapumista läpikäydä. Niinpä.

Mutta mielelläni vastaan lisäkysymyksiin jos sellaisia ilmenee ja olen käytettävissänne muutenkin. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi sähköpostilla timo.heinonen (a) eduskunta.fi

…..

Nyt valiokunnat jo takana. Iltaan muutos. Sain yllättävän uutisen ja joudun lähtemään kohti Hämeenlinnan Kanta-Hämeen keskussairaalaa. Lakialoitteeni koskien haja-asutusalueen jätevesiasetuksen muuttamista jää nyt siis ilman esittelypuheenvuoroa, mutta aiheeseen palaamme vielä syksyn aikana monta kertaa. Esitykseni on aiheuttanut runsaasti hyvää keskustelua.

 

Kommentit